Egyéb Hírek Navigáció

Magyarországi térképét fejleszti a Google

Továbbfejleszti magyarországi térképét a Google, az információgyűjtést kamerával felszerelt autókkal végzik – közölte a Google szerdán az MTI-vel.

Hangsúlyozták, hogy az autók ugyanolyanok, mint amelyekkel 2009-ben az utcakép-szolgáltatáshoz készítettek felvételeket, de most ilyen információgyűjtésre nem kerül sor. Az autók utcanév- és közlekedési táblákat, útjelzéseket és üzletek feliratait fogják fotózni. A járművek menetrendje a kereső honlapjáról elérhető (http://goo.gl/8dxLQ), az autók október 19-én indulnak el.

A fejlesztők reményei szerint a jövőben Magyarországon is elindulhat a Street View-szolgáltatás, de ezzel kapcsolatban a Google egyelőre még nem közölt részleteket.

Az informatikai vállalat azzal indokolta a térképező autók elindítását, hogy az új képek segítenek a felhasználók által javasolt pontosítások, módosítások jóváhagyásában, továbbá a helyi vállalkozások, üzletek helyének meghatározását is tökéletesítik, amelyek így a térképen is pontosabban jelölhetők.

Emlékeztettek, hogy az elmúlt néhány évben felhasználók által készített fotókat adtak a térképhez, javították a két pont közötti navigációt, a helyi közlekedési vállalatokkal együttműködve egy kattintással elérhetővé tették a tömegközlekedési és forgalmi információkat.

Forrás: MTI (btiv \ ksb \ ifgg)
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .