Hírek Környezetbarát Logisztika Szervezetek hírei

Zöld együttműködés a Mars Magyarország és a Waberer’s között

A társadalmi felelősségvállalás jegyében úgynevezett zöld együttműködés jött létre a Mars Magyarország és a Waberer’s csoport között – tájékoztatták az érintettek csütörtökön az MTI-t.

    A fenntarthatósági együttműködés eredményeként a Mars Magyarország szén-dioxid kibocsátása tovább csökkent. A két vállalat együttesen több mint egy tonnával csökkentette papír felhasználását. Így éves szinten több mint 120 fa életét mentik meg. A kezdeményezésnek köszönhetően megmentett fák életük során évente 3 tonna szén-dioxidot képesek megkötni.

    A Waberer’s kamionparkját pedig modernizálta, és így a flotta átlagéletkora 3,5 évvel fiatalabb lett. Továbbá oktatással is képzik cégnél a gépkocsivezetőket a környezetkímélőbb vezetés elsajátítására. A Mars Magyarország pedig új raktárak létrehozásával további 3,83 százalékkal csökkentette a korábbi szén-dioxid kibocsátást.

    A Waberer’s flotta megfiatalítása következtében, a károsanyag kibocsátása 6 százalékkal csökkent. A sofőrök oktatásával további 0,62 százalék szén-dioxid kibocsátás csökkenést ért el a vállalat. A Waberer’s Csoport tehergépkocsi flottája 2011 év végére várhatóan 2.450-re nő. Így a kamionok döntő többsége az ez évben elindított flotta korszerűsítési programnak köszönhetően Euro 5-ös besorolású lesz.

    A Mars Magyarország a Waberer’s-szel való együttműködéseken túl a fenntarthatósági törekvésekhez új raktárak létrehozásával is hozzájárult, amellyel így további 3,83 százalékkal csökkent a vállalat szén-dioxid kibocsátása. A cégnél a villamosenergia-termelés a raktárak modernizációját követően 15 százalékkal hatékonyabb lett, amelyhez így 4,97 százalékkal kevesebb fölgázt használnak fel.

    A Mars két magyarországi vállalata a Mars Magyarország Értékesítő Bt., amely az édesség és az élelmiszeripari kereskedelmi tevékenységet végzi, valamint a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft., amely a Csongrád megyei bokrosi telephelyén állateledelt gyárt. Együttes árbevételük tavaly 59-60 milliárd forint között mozgott, ez hasonló mértékű volt, mint az előző évi. A Mars családi vállalkozás, ezért pontos növekedési adatokat nem hoz nyilvánosságra.

    A Waberer’s cégcsoport konszolidált – IFRS szerinti – árbevétele 2009-ben 81 milliárd, tavaly 91 milliárd forint volt, és ez utóbbi nő az idén várhatóan 20 százalékkal. Ezt az európai fuvarozói piac 20 százalékos zsugorodása mellett érte el a Waberer’s. A csoport adózás előtti eredménye a 2009-es 1 milliárdról tavaly 2,3 milliárd forintra növekedett.

Forrás: MTI  (gcv \ gpp)
.

(Ezt a cikket 326 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE