Októbertől 5000 dínárra büntetik a szerbeket, ha nincs új elsősegélycsomagjuk

Szerbiában szeptember 19.-től kötelező az új elsősegély-felszerelés, de október 1.-ig csak figyelmeztették az autósokat. Ettől a hónaptól kezdve akár 5000 dínárra is büntethetik az autósokat a szerb hatóságok. – írta a MagyarSzó.com

A Magyar "B" kategóriás elsősegély-felszerelés

A Szerb autósok és fuvarozók igencsak méltatlankodnak a kötelező új elsősegélycsomag miatt, ugyanis a Szerb előírásoknak megfelelő felszerelés 19 részes tartalma nem egyezik semmilyen korábbi, vagy más országokban használatos csomaggal sem. Ez azt jelenti, hogy minden járműkategóriában le kell cserélni a felszereléseket, amelyeket igen drágán mérnek Szerbiában.

A személyautókba és teherautókba a Magyarországi előírásokhoz hasonlóan 1 db. „B” jelölésű elsősegély-felszerelés kell, amelyet 6-7ezer forintnak megfelelő dínárért (2-2400 dínár) lehet megvásárolni. Magyarországon a Magyar előírásoknak megfelelő „B” kategóriás felszerelést jelenleg 1900.-Ft.-os áron lehet megkapni (Convoy Truck Shop), így érthető a Szerbek felháborodása, amelyről szintén a MagyarSzó.com oldalán olvashatunk.

A busz üzemeltetőket (M2, M3 kat.) még inkább sújtja az új előírás, ugyanis nekik 2 db. „B” mentődobozt kell a járműben tartani, amely valószínűleg a veszélyes árukat (ADR) fuvarozókra is érvényes, de erről nincsenek pontos információink.

További részletek a MagyarSzó.com weboldalon olvashatók >>

K.A.
.

(Ezt a cikket 231 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?