Baleset-megelőzés Biztonság Hírek Szervezetek hírei Versenyek

Pályázat közlekedésbiztonsági plakát tervezésére

Közlekedésbiztonsági plakát tervezésére írt ki pályázatot az Európai Bizottság 1985 után született fiataloknak.

Az A2 méretű plakáton szerepelnie kell a kezdeményezés alapgondolatának: “Safer Roads in Europe. Yes, We Care!” Ezen túl a plakát egyéb szöveget is tartalmazhat, amelyet az Európai Unió 23 hivatalos nyelvének egyikén kell megfogalmazni. A szervezők olyan ötletesen kigondolt, egyedi és feltűnő plakátokat várnak, amelyek közhelyeket és sokkoló képanyagokat nem tartalmaznak.

A plakát elkészítéséhez 12 megadott téma – a többi között az ittas járművezetés, a kábítószer hatása alatti járművezetés, a gyorshajtás, a szórakozás, a fáradtság, a biztonsági öv használata – közül lehet választani, majd a pályázatokat legkésőbb október 24-én 24 óráig elektronikusan kell elküldeni a verseny honlapján keresztül – közölte az ORFK az MTI-vel.

A megmérettetés fődíja 2000 euró, a két második helyezett 1000-1000 euró díjazásban részesül, a legjobb magyar alkotást az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság különdíjjal jutalmazza. A díjazottak meghívást kapnak Brüsszelbe, a november 24-i Európai Ifjúsági Fórum a Közlekedés Biztonságáért című rendezvény díjkiosztó ünnepségére. A nyertes plakátot lefordítják az EU 23 hivatalos nyelvére és a közösség mind a 27 tagállamában terjeszteni fogják.

A Tervezz egy közlekedésbiztonsági plakátot Európáért! című kezdeményezés magyarországi lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary közösen látja el.
A versennyel kapcsolatos valamennyi információ magyar nyelven elérhető a www.youngartists4roadsafety.eu/index.php oldalon.

Forrás: MTI  (bse \ ksb)
.

(Ezt a cikket 246 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .