A Bridgestone Európába szállítja a világ legnagyobb abroncsát

Off-road 59/80 R63 radiálabroncs nyílt színi bányászathoz Svédországba

Először szállította a Bridgestone a világ legnagyobb, 59/80 R63 méretű gumiabroncsát Európába. Hat darab 4,02 méter átmérőjű terep felhasználású abroncsot rakodtak ki a svédországi Göteborgban augusztus 10-én.
Az óriási Bridgestone abroncsokat a Göteborgtól 1.500 km-rel északra fekvő lapföldi Aitik nyílt színi rézbányába szállították, ahol a világ egyik legnagyobb elektromos munkagépére, az 570 tonnás Caterpillar 795F bányagépre szerelik majd őket.

A Bridgestone VRPS® (V-Steel Rock Premium Service) off-road abroncsot több mint 100 tonnás terhelésre és a legmostohább körülmények közötti alkalmazásra tervezték. A Bridgestone speciális Kitakyushu off-road abroncsgyárában készült Japánban.

„Az 59/80 R63 méretű abroncsot Amerika és Ausztrália nyílt színi bányáiban már használják, de ez az első alkalom, hogy Európában is bevetik ezeket a Bridgestone abroncsokat” – nyilatkozta Mats-Johan Adner, Bridgestone Svédország ügyvezetője. „Büszkék vagyunk rá, hogy a Bridgestone abroncsát választották a világ legnagyobb elektromos meghajtású bányamunkagépéhez.”

Speciális kezelés

Egy ilyen abroncs kezelése, melynek átmérője több mint duplája az átlagos emberi magasságnak, 1,47 méter széles és 5,75 tonnát nyom, speciális logisztikát igényel. Göteborgban hat konténerrakodó reach stacker és 16 tonnás villás targonca emelte ki az abroncsokat a konténerből és helyezte át egy hatalmas duplaplatós pótkocsira alig három óra alatt.

„A göteborgi kikötő nagyon professzionálisan kezelte a rakományt” – nyilatkozta Erwin Lever, Bridgestone Svédország termékmenedzsere. „A szokatlan konvoj nagy feltűnést keltett hosszú északi útján.”

A Bridgestone növeli a termelési kapacitást

A Bridgestone a terep felhasználású abroncsok vezető gyártója, termékek és szolgáltatások teljes kínálatát nyújtva az építőiparban, bányászatban, közúton és kikötőkben világszerte. A nagy és ultra-nagy méretű off-road radiálabroncsok iránt mutatkozó fokozott kereslet kielégítésére a Bridgestone 2013-ra napi 130 tonnára emeli a termelési kapacitást korszerű Kitakyushu gyárában. Az észak-svédországi Aitik bánya Európa egyik legnagyobb rézbányája. A bányát működtető Boliden, egy vezető európai fémbányászati cég egy újabb szett Bridgestone VRPS abroncsot rendelt 59/80 R63 méretben 2011. szeptemberi szállítással.

Forrás: Bridgestone
.

(Ezt a cikket 234 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?