A PACCAR kiválasztotta brazíliai DAF üzemének helyszínét

A PACCAR bejelentette, hogy a DAF Brazília új összeszerelő üzemét a brazíliai Paraná államban fekvő Ponta Grossa városában, egy 200 hektáros területen építi fel.

“A PACCAR örömmel fektet 200 millió dollárt a dinamikusan fejlődő Paraná államba tervezett DAF-üzembe.” – mondta el Mark Pigott, elnök-vezérigazgató. “Ponta Grossa kiváló minőségű munkaerővel rendelkezik, s a stratégiai beszállítók és a paranaguái kikötő is a leendő üzem közelében található. Nagyra értékeljük a paranái állam és Ponta Grossa városának támogatását, s azt, hogy a PACCAR-ral való együttműködésük eredményeképp ez az óriási beruházás ebben a régióban valósul meg.” – mondta Pigott.

A közel 31 ezer négyzetméter alapterületű összeszerelő üzem építése a tervek szerint 2011-ben kezdődik, s 2013-ban fejeződik be. Az új üzemben a brazil fuvarozási szektor jelenlegi és jövőbeli igényeit is kielégítő DAF LF, CF és XF modellek készülnek majd. “Ez lesz a PACCAR technológiailag egyik legfejlettebb, s leginkább környezetbarát üzeme” – mondta el Bob Christensen, a társaság alelnöke. Brazíliában a hat tonna feletti járműkategória évi 170 ezer darabos piacot jelent, s a következő években ez várhatóan tovább nő. “Az idő előrehaladtával és a termelési mennyiség növekedésével az üzem akár ötszáz új munkahelyet is teremthet. A régió számára további gazdasági hasznokat jelentenek azok a munkalehetőségek, amelyek az üzem építése során, valamint amiatt keletkeznek, hogy a régióban működő beszállítók bővítik kapacitásaikat.” – tette hozzá Christensen.

“A DAF azon elkötelezettsége, hogy Brazíliában építi meg DAF-összeszerelő üzemét, stratégiai jelentőségű. Szívesen együttműködünk az állammal és a helyi ügynökségekkel a vállalkozások számára szükséges infrastruktúra kiépítésének tervezésében” – mondta Richard Bangert, a társaság igazgatója. “A PACCAR a már működő fontosabb gyártó telephelyein eddig is bizonyította, hogy a helyi közösségeket is bevonja a fejlesztésekbe. Munkatársaink folyamatos képzési lehetőségeinek megteremtése érdekében szívesen létesítünk szoros kapcsolatot a Ponta Grossai Állami Egyetemmel, a Paranái Műszaki Egyetemmel, s egyéb más műszaki főiskolákkal” – mondta el Bangert.

A PACCAR a kiváló minőségű DAF, Kenworth és Peterbilt márkaneveken ismert könnyű-, közepes- és nehézteher-szállító teherautók piacvezető tervezője és gyártója, s vevőinek legkiemelkedőbb kiszolgálója. A PACCAR fejlett dízelmotorokat is tervez és gyárt, fő tevékenységéhez kapcsolódóan pénzügyi szolgáltatásokat és információtechnológiai támogatást nyújt, valamint teherautó-alkatrészeket is értékesít.

A PACCAR részvényeit a NASDAQ Global Select Market tőzsdén jegyzik, jelölése a PCAR.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 210 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?