Egyéb Hírek

Elfogták egy 70 milliós lopás gyanúsítottját a zalaegerszegi rendőrök

Gelencsér Péter bűnügyi osztályvezető arról számolt be, hogy a napokban felderítették egy 70 milliós lopás részleteit. Egy gyanúsítottat 2009 októberében egy közúti rutinellenőrzésen kaptak el Nagykapornak környékén a rendőrök, a petőmihályfai férfi tehergépkocsijának rakterében eredeti csomagolásban nyolc televíziót találtak, és eredetüket nem tudta igazolni.

A gyári számból megállapították, hogy a tévék a székesfehérvári gyárban készültek, és abból a szállítmányból származnak, amelyet a korábbi feltételezések szerint 2009 júliusában Csehországban egy autópálya melletti parkolóból a kamionnal együtt elloptak.

Mint kiderült, a gyártó azzal bízott meg egy budapesti fuvarozócéget, hogy szállítson Lipcsébe 396 televízió-készüléket. A GPS adataiból később kiderült, hogy az áruval megrakott kamion Magyarország területén letért az előírt útvonalról, Bodajk községnél egy órát várakozott, majd Csehországban egy autópálya melletti parkolóban újabb pihenőt tartott. A sofőr egy óra elteltével tért vissza, addigra a kamion rakománnyal együtt eltűnt. Jelentette a cseh hatóságoknak, ők 100 kilométerrel távolabb meg is találták a rakomány nélküli, kiégett gépjárművet. A nyomozás adataiból az derült ki, hogy a televíziókat már Magyarország területén a sofőr közreműködésével ellopták.

A gépkocsivezető vallomásában elmondta, hogy a fuvarozócégnek súlyos anyagi gondjai voltak, ezért megbeszélték, hogy sem a szállítmány, sem a kamion nem juthat el Lipcsébe. A kamionról Bodajknál lecsatolták a rakománnyal teli szerelvényt, és a rendszámtáblával együtt kicserélték.

A nyomozás során a szálak végül elvezettek egy budapesti, VIII. kerületi raktárhoz, amelyet két külföldi – egy libanoni és egy szíriai – állampolgár bérelt. A raktárban megtaláltak még 50 darabot a televízió-szállítmányból, ezenkívül további műszaki cikket, amelyek egy része egy szlovákiai gyárban készült, és amelyeket Szlovákiából Svájcba kellett volna szállítani, de ez a kamion sem érkezett meg a célállomásra.

Forrás: MTI  (blo \ blz)
.

(Ezt a cikket 281 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE