Egyéb Hírek

Árut eltüntető fuvarozók rontják a szakma becsületét

Nemrég érkezett oldalunkhoz egy e-mail, amelyben olyan cégek listája található, akik a fuvarmegbízásban megadott címen felveszik az árut, de soha nem rakják le, illetve nem ott rakják le ahol kellene, hanem eltüntetik, ellopják a rakományt.

Illusztráció

Ezeknek a csaló cégeknek a listáját mi is örömmel közreadnánk, hiszen nagymértékben rontják a fuvarozó szakmai becsületét, de amíg a bíróság el nem ítéli őket, könnyen,  hitelrontás vádjával beperelhetnék oldalunkat. Sajnos bármennyire is igazak a vádak ezen cégek ellen, a bírósági ítélet végéig őket is megilleti az ártatlanság vélelme, így nem tekinthetők bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg (A Magyar Köztársaság Alkotmánya).

A NiT Europe Insurance közleményben figyelmezteti ügyfeleit olyan cégekre, akik hamis CMR igazolásokkal fuvart vállalnak és vélelmezhetően az árut eltüntetik. A közleményben megnevezik a feljelentett cégeket, az üggyel foglalkozó rendőri szerveket, és a büntetőeljárások ügyiratszámait is.

A NiT Europe Insurance közleménye >>

A szerkesztőségünkbe eljuttatott e-mailben további csaló cégek adatai találhatók, azonban azok többnyire bécsi székhelyűek. A hozzánk eljuttatott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik fél rész nem adjuk ki és nem hozzuk nyilvánosságra!

Karsai Attila
.

(Ezt a cikket 275 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .