Hírek Kommunikáció és Informatika

A sebesség új korszaka: bemutatja Hipernet tarifacsomagjait a Telenor

A minden eddiginél gyorsabb Telenor internet előnyeinek kihasználására 2011. augusztus 23-tól új, sebességalapú mobilinternet-csomagokat vezet be a Telenor. Az újgenerációs tarifacsomagok mellett a mobilszolgáltató Hipernet-képes eszközei körét is bővíti.

Jelentősen gyorsabb, 42 Mbps sebességű[1] hálózatának kiépítésével párhuzamosan a Telenor megújítja és a nagyobb kapacitású hálózatra optimalizálja mobilinternet portfólióját. A hálózatfejlesztés keretében 622 bázisállomáson már megtörtént az átállás, így ezeken a területeken a PC-n, laptopon, netbookon vagy táblagépen internetezők az új Hipernet tarifacsomagok révén az eddiginél háromszor-ötször gyorsabb internetkapcsolatot és kiváló internetélményt kaphatnak. Az átfogó hálózatfejlesztési projekt első szakaszának lezárultával a Telenor ügyfelei Budapesten és környékén használhatják ki ennek a nagysebességű hálózatnak az előnyeit.

„Modern, nagysebességű hálózatunkkal, valamint az ahhoz igazított, új sebességalapú tarifacsomagjainkkal és kibővült eszközkínálatunkkal a holnapi naptól mindenki számára stabil, kompromisszumoktól mentes, minőségi internetelérést teszünk elérhetővé. A megnövelt letöltési sebességgel hálózatunk stabilabban fog működni, nem csak a Hipernet-képes eszközökkel. Így azok az ügyfeleink is, akik régi eszközeiket használják, pozitív minőségi változást fognak tapasztalni, hiszen folyamatos, kiváló minőségű internet-élményben lesz részük.” – mondta Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Az új Hipernet portfólió négy különböző, a korábbinál lényegesen nagyobb sávszélességű internetelérést kínál. A Hipernet tarifacsomagok nevüknek megfelelően négy különböző névleges sebességű – 5, 7, 21, és 42 Mbps – internetkapcsolatot tesznek lehetővé, és 2, 6, 10 vagy 20 GB belföldi adatmennyiséget tartalmaznak. A hálózatfejlesztési projektből fakadó minőségi változás a Hipernet bevezetésével a holnapi naptól Budapesten és környékén kézzelfogható lesz, például az egyre népszerűbb, nagyfelbontású videós tartalmak letöltése és megtekintése során. Az új hálózat lehetővé teszi továbbá videohívások bonyolítását kiváló minőségben, de a nagy sávszélességet igénylő online játékok kedvelői előtt is új lehetőségek nyílnak meg.

tarifatablazat_hun.PNG

A kétéves hűségnyilatkozatot vállalók további extra szolgáltatásokat kapnak. Bármely csomag használatakor korlátlanul böngészhetnek és e-mailezhetnek[2], a Hipernet 7 és a nagyobb csomagok mellé pedig vírusvédelem és Telenor Net Pajzs szolgáltatás is jár. Mindez a két legnagyobb, Hipernet 21 és 42 tarifacsomag esetében 100 GB extra, éjszaka felhasználható adatmennyiséggel[3] egészül ki.

A már korábban megismert mobilinternet-csomagok többségéhez hasonlóan az új, Hipernet-tarifák esetében sincs túlhasználati díj belföldön: a keret túllépése esetén a szolgáltató mindössze az internetkapcsolat sebességét csökkenti. A Hipernet tarifacsomagokba foglalt belföldi adatmennyiség kiegészítésére 1000 forintért 1 GB, 2500 forintért 4 GB, 3500 forintért pedig 10 GB belföldi adatmennyiséget vásárolhatnak az ügyfelek.[4]

Holnaptól az új Hipernet tarifacsomagok mellé több Hipernet-képes eszközt kínál a Telenor akciós áron:

  • A ZTE MF680 (42 Mbps) modem Hipernet 42 tarifacsomaggal, kétéves hűségnyilatkozattal és tarifamegtartással 0 forintért érhető el.
  • A ZTE MF668A (21 Mbps) modem Hipernet 21 tarifacsomaggal, kétéves hűségnyilatkozattal és tarifamegtartással 0 forintért kapható. A Huawei E367 (21 Mbps) modem a Hipernet csomagok bármelyikével, kétéves hűségnyilatkozattal szintén 0 forintba kerül.
  • A strapabíró Samsung N145 netbook Hipernet 42 tarifacsomaggal, Hipernet-képes modemmel (42 Mbps) együtt, kétéves hűségnyilatkozattal és tarifamegtartással 9990 forint kezdőrészlettel, mindössze 3300 forintos havi törlesztéssel kapható. Az akár kilencórányi akkumulátoridejű netbook karcálló, LED-képernyője tükröződésmentes. A fekete színben kapható gép teljes ára 49 950 forint.
  • Az esztétikus kialakítású Dell Inspiron 15R laptop Hipernet 42 tarifacsomaggal, Hipernet-képes modemmel (42 Mbps) együtt fekete és piros színben, kétéves hűségnyilatkozattal és tarifamegtartással 19 990 forint kezdőrészlettel, 9 165 forintos havi törlesztés mellett érhető el. A nagyméretű, HD-kijelzős laptop 4 GB memóriával és 500 GB-os merevlemezzel rendelkezik. Teljes ára 129 970 forint.
  • A ZTE MF60 (21 Mbps) Hipernet-képes hordozható WiFi hotspot Hipernet 21 tarifacsomaggal, kétéves hűségnyilatkozattal és tarifamegtartással 4990 forintért vásárolható meg.

1 Névleges maximális adatátviteli sebesség, mely 2011. augusztus 23-ától Budapesten és környékén, a későbbiekben a hálózatfejlesztés során egyre több helyen érhető el.
2 A kétéves hűségnyilatkozatot vállalók számára elérhető korlátlan e-mail és böngészés nem terheli a tarifacsomagba foglalt belföldi adatforgalmi keretet.
3 Hétköznap és hétvégén 0 óra és reggel 7 óra között.
4 Az éppen rendelkezésre álló adatmennyiségét a szolgáltató a megvásárolt mennyiséggel megnöveli az aktuális számlázási ciklusban. A két kvóta együttesen, a számlázási ciklus végéig használható fel.

Forrás: Telenor
.

(Ezt a cikket 295 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE