Busz hírek Hírek

NABI: 50 új busz készül az Egyesült Államokba

A NABI korábbi várakozásai valóra váltak a napokban, amikor újabb tengerentúli megrendelést kapott a magyar buszgyártó vállalat. Broward County közlekedési vállalata 50 darab 40 illetve 60 lábas új BRT autóbuszra jelentette be az igényét. A megrendelő környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal kérte a kocsikat, amelyekkel 170-re bővül a flottájában szolgáló NABI modellek száma.

Új reménységgel tekinthet a jövőbe a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft., noha korábban a kaliforniai megrendelések elmaradása, illetve késése komoly aggodalomra adott okot. A mostani 50 darabos megbízás azonban ismét igazolta, hogy az amerikai piac harmadik legnagyobb autóbusz-gyártója a nehézségek ellenére is lehet bizakodó. Az új járművekkel együtt összesen 170 NABI jármű szolgálja majd a floridai térség utasait.

A megrendelés realizálódása kapcsán a NABI ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy „a Broward-i flottában jelenleg is közlekedő NABI autóbuszok megbízható és hatékony tömegközlekedési eszközöknek bizonyultak: az LFW és BRT típusok kitűnően teljesítenek, a BRT járművek népszerűsége folyamatosan és gyorsan nő, többek között egyedi, stílusos megjelenésüknek köszönhetően. Emellett a NABI igyekszik számos olyan új eszközt beépíteni járműveibe, melyek jól szolgálják az ingázók kényelmét és hatékony időtöltését” – idézte a tozsdeforum.hu Baranyai Ferencet.

A cég erős amerikai érdekeltsége mellett készen áll arra is, hogy az erősen elöregedett hazai buszállomány cseréjében is részt vegyen, hiszen a magyar utakon futó mintegy 10 000 autóbusz kétharmada idősebb 10 évesnél, felük pedig 20 évnél is régebben teljesít szolgálatot. Az 5 évesnél fiatalabb buszok aránya mindössze 4%.

Forrás: NABI
.

(Ezt a cikket 298 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE