Átadták a Validus Trans Kft. új szerelőműhelyét Ajkán

Átadták a Validus Trans Kft. új, hatszázötven négyzetméteres szerelőműhelyét Ajkán; a százmillió forint összértékű beruházásra a nemzetközi fuvarozással és szállítmányozással foglalkozó cég uniós pályázaton 50 százalékos támogatást, 49,5 millió forintot nyert.

    Kálmán Endre, a Validus Trans Kft. ügyvezető igazgatója az új telephely megnyitó ünnepségén elmondta, hogy az ajkai ipari parkban található, tizenegyezer négyzetméter alapterületű telephely fejlesztésére, telekvásárlásra, a gépek- és berendezések beszerzésére az elmúlt évben kétszázmillió forintot fordítottak. A felépült csarnok szerelőműhelyből, alkatrészraktárból, logisztikai irodákból, és a hozzá tartozó kamionparkolóból áll.

Az új beruházással az ajkai régió legkorszerűbb szerelőműhelyét építették meg, ahol tehergépkocsik javítását, diagnosztikai vizsgálatát, és műszaki vizsgára való felkészítését végzik. A javítóműhely megépítésével a dolgozók létszámát nyolc fővel bővítették, így jelenleg negyven embert foglalkoztatnak – mondta Kálmán Endre.

Ékes József, a térség fideszes országgyűlési képviselője a telephely avatásán elmondta, hogy a Validus Trans Kft. a válság időszakában is növelni tudta a munkahelyek számát Ajkán. A politikus gratulált a 170 hektáros ipari parkban létrehozott új műhelycsarnok megépítéséhez, amely nemzetközi hírnevet szerez a városnak.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a cég a tavalyi évet 551 millió forintos árbevétellel zárta, és 87 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az 1994 óta működő családi vállalkozás fő tevékenysége a nemzetközi közúti áruszállítás, de egy panziót és éttermet is üzemeltetnek Ajkán. Az uniós csatlakozás után 2004-től folyamatosan bővítették a járműparkot, mára a cég 20 kamionból álló – kizárólag Euro 4-es és Euro 5-ös emissziós normáknak megfelelő – flottával rendelkezik.

A veszélyes áruk szállításával is foglalkozó Validus Trans exportbevételét 5 nagy cég adja, minden autó nyomkövető rendszerrel van felszerelve. A több nemzetközi szállítmányozót megrendelői között tudó cég partnerirodával rendelkezik Németországban és Olaszországban, és ezekben az országokban gyűjtőfuvarozással is foglakoznak.

Forrás: MTI  (hvk \ gjé)
.

(Ezt a cikket 323 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?