Mobiltelefonokra illeszkedő üzenőszolgáltatást indított útnak a Facebook közösségi portál, amely bízik abban, hogy a fejlesztés lekörözi a hagyományos SMS-küldési formát.

Az iPhone készülékre és az Android alapú gyártmányokra egyaránt alkalmazható szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy ne csak egy ismerőssel, hanem barátok csoportjával váltsanak üzenetet – közölte internetes kiadásában a BBC brit csatorna (www.bbc.co.uk). Az alkalmazás egy hónappal azelőtt jelent meg a piacon, hogy az Apple hasonló termékkel állt volna elő.

A Facebook-szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban hozzáférhető, de várakozások szerint hamarosan más országokban is alkalmazható lesz.

A népszerű közösségi portál 750 millió tagja már eddig is küldhetett üzenetet egyrészt a weboldalon keresztül, másrészt a Facebook korábbi okostelefon-alkalmazása révén. Az újításnak köszönhetően azonban most már közvetlenül mobilkészülékre, SMS-sel lehet üzenni. A szolgáltatásnak a helymeghatározás is része.

A BlackBerrynek már van hasonló szolgáltatása Messenger néven, amely sokak szerint vitatott szerepet játszik a Nagy-Britanniát az utóbbi napokban megrázó zavargásokban.

Forrás: MTI (kpt \ krp)
.

(Ezt a cikket 295 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?