Busz hírek Ellenőrzések Hírek

ORFK: az autóbuszok ellenőrzésekor a gyorshajtás volt a leggyakoribb szabálysértés

A gyorshajtás volt a leggyakoribb szabálysértés az autóbuszok kétnapos, egész országra kiterjedő ellenőrzése során – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-hez eljuttatott értékelésében.

    Mint írták, több mint 1200 rendőr csaknem 1700 – köztük mintegy 460 külföldi – autóbuszt ellenőrzött múlt csütörtökön és pénteken egy európai (TISPOL) közlekedésbiztonsági akció keretében. A legtöbb szabálysértés sebességtúllépésből adódott, 44 gyorshajtót igazoltattak a rendőrök. Az ittas járművezetés gyanúja egy esetben sem merült fel.

A vezetési és pihenőidő szabályait 17 buszvezető szegte meg. A járművek okmányait 20 esetben nem találták rendben, míg kilenc járműnél technikai hiányosságokat fedeztek fel a rendőrök. Biztonsági övvel, illetve gyermekbiztonsági rendszerrel kapcsolatos szabályszegést négy esetben tapasztaltak, további kilenc esetben egyéb szabálysértést követtek el. Az autóbusszal elkövetett szabályszegéseknél 28 esetben az elkövető külföldi volt – írta az ORFK.

Forrás: MTI  (bkdi \ blz)
.

(Ezt a cikket 256 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE