Kategóriák

Kategóriák

DAF Hírek Márkahírek Tatra

A DAF Trucks kisebbségi részesedést vásárol a TATRA a.s.-ben

A mai napon a DAF Trucks és a TATRA bejelentette, hogy megállapodásuk értelmében a DAF Trucks 19%-os részesedést vásárol a TATRA a.s.-ben. A jövőben a DAF motorokat és fülkéket is szállít a cseh teherautó-gyártónak. “A DAF TATRA-ban szerzett kisebbségi részesedése tovább erősíti a DAF nehéztehergépjármű-piacon elért vezető pozícióját Közép-Európában”, közölte Harrie Schippers, a DAF Trucks elnöke.
.
“Ezen megállapodások értelmében a TATRA terepre tervezett (off-road) járműveinek új sorozata a 12,9 literes PACCAR MX motor minőségét, megbízhatóságát és kiemelkedő technológiai színvonalát, valamint a DAF CF fülkéit egyesíti a TATRA sokoldalú, a legnehezebb üzemi körülmények között is kivételes teljesítményre képes off-road alvázaival”, mondta Ronald A. Adams, a TATRA elnök-vezérigazgatója. Európában a DAF márkakereskedések ezentúl a TATRA új (4×4-es, 6×6-os, 8×8-as, 10×10-es és 12×12-es kerékképletű) off-road járműpalettáját is értékesítik, s ez kiegészíti a DAF prémiumkategóriás építőipari járműveit. A DAF még az idén megkezdi a fülkék és PACCAR motorok szállítását a TATRA-nak.

Shippers hozzátette: “A DAF a haszongépjárművek technológiai éllovasa Európában. A társaság az elmúlt 10 évben folyamatosan növelte európai piaci részesedését, s ehhez a növekedéshez a fülkék ergonómiájáról, a motorok teljesítményéről és az értékesítés utáni szolgáltatásokról kialakult kiváló hírnév jelentősen hozzájárult”. A – DAF Trucks által Eindhovenben fejlesztett és gyártott – 12,9 literes PACCAR MX motorok kiváló teljesítményükről, remek megbízhatóságukról és kedvező tüzelőanyag-fogyasztásukról ismertek. A DAF fülkék a társaság csúcstechnológiával felszerelt westerloi (belgiumi) üzemében készülnek, s kényelemben és kidolgozásban az iparági etalont képviselik.

Az 1850-ben alapított TATRA a.s. a világ egyik legrégibb autógyártó vállalata. A cseh társaság termékpalettája off-road nehézteher-gépjárművek teljes sorozatát foglalja magában, melyek a legnehezebb terepen és a legextrémebb éghajlati viszonyok között is rendkívül mozgékonyak. “Örömmel nézünk a DAF-fal létesített tartós kapcsolatunk elébe”, tette hozzá Adams. “A TATRA megbízhatósági tesztjei igazolták a DAF-alkatrészek kiváló minőségét és tartósságát. Ez tovább erősíti az off-road nehézteher-gépjárművek piacán elért pozíciónkat”.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 417 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE