Skorpiót találtak egy kamion rakományában

Nagy riadalom támadt az egyik veszprémi nagyvállalat telepén pénteken, amikor az egyik kamionszállítmányban skorpiót találtak – tájékoztatta a veszprémi állatkert menedzsere az MTI-t.

MTI Fotó: Nagy Lajos

    Szabó Petra elmondta, hogy a „potyautas” ráadásul igen nagy utat tett meg, ugyanis a szállítmány Mexikóból érkezett. Az állatkert munkatársai mentek a helyszínre, ahol a szállítmányt alaposan átvizsgálták, de több skorpióra nem akadtak.

Szabó Petra elmondta, hogy a mintegy 1500 skorpiófaj közül a legveszélyesebbek Afrikában, a Szaharában, Amerikában Arizona államban és Mexikóban élnek.

Az állatkert szakemberei azonosították a hat centis, mexikói származású ízeltlábút (Centruroides infamatus), amelynek a szúrása igen fájdalmas, és a mérge a központi idegrendszert bénítja – mondta a vadaspark képviselője, megjegyezve, hogy különösen gyermekekre igen veszélyes a mérge.

    Jellemző erre a mexikói skorpiófajra, hogy hosszú ideig mozdulatlan, élettelennek tetteti magát, majd villámgyorsan támad és szúr – ismertette Szabó Petra. Közlése szerint a skorpiót a veszprémi állatkertbe vitték.

Forrás: MTI  (bjob \ ifgg)
.

(Ezt a cikket 242 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?