Ilyet még aligha olvashattunk! Finn táblatolvajok a 80 km/h sebességkorlátozó táblát 100 km/h táblára cserélték ki.

Finnország dél-keleti részén, Kotka tartományban vandálok változtatták meg az ideiglenesen kihelyezett közúti jelzéseket. A 15-ös számú autópálya egy szakaszán ismeretlen személyek eltávolították az ott kihelyezett 80 km/h-s sebességkorlátozó táblát, s kicserélték egy másikra, amely 100 km/h haladást tett lehetővé.

A probléma többek között az volt, hogy az adott útszakaszon állandó telepítésű automata sebességmérő kamera is működik, mely az alacsonyabb sebesség-értékre volt beállítva. Ennek megfelelően az „új táblák” kihelyezését követően megtévesztett, az önkényes változtatásokról mit sem tudó autósok ezreiről készültek olyan felvételek, melyek elvileg gyorshajtás címén készültek.
Finn táblacsere

A turpisság csakhamar kiderült. A rendőrség nyilatkozata szerint egyetlen megtévesztett autós ellen sem indul eljárás, akik az adott időszakban 80 km/h-nál gyorsabban haladtak, de a 100 km/h sebességet nem lépték túl. Az ilyen esetekről készült képfelvételek megsemmisítésre kerülnek.

A finn rendőrség az elkövetők kézre kerítése és a közúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekmény miatti felelősségre vonás érdekében nyomozást folytat. Az érintett autópálya szakaszon egyébként az útburkolat javításával kapcsolatos munkák folytak, s ezek indokolták a maximális sebesség 80 km/h-ra történő korlátozását a munkálatok befejezéséig.

(Eredeti hírforrás: TISPOL)

Forrás: ORFK – OBB
.

(Ezt a cikket 336 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?