Magyar Nagydíj – A száguldó cirkusz évente 300 ezer tonnányi rakományt mozgat meg

A Forma-1 évente 300 ezer tonnányi rakományt mozgat meg öt kontinens 19 versenyhelyszíne között – mondta el a DHL Express Magyarország Kft. értékesítési és marketing igazgatója, Bándli Zoltán az MTI-nek.

A DHL több, mint 25 éve szállítója a Forma 1-nek, 2004 óta pedig a versenysorozat hivatalos logisztikai partnere.
Az igazgató tájékoztatása szerint a tengerentúli versenyekre öt Boeing 747-es teherszállító gép segítségével 35 darab 20, illetve 40 lábas konténerrel szállítanak mintegy 20 ezer darab küldeményt.

A társaság a tengeren túli futamokra többek között versenyautókat, motorokat, gumiabroncsokat, alkatrészeket, a csapatistállók felszereléseit, illetve a TV közvetítésekhez szükséges eszközöket, valamint a versenyautókhoz szükséges speciális üzemanyagot is szállít. Ez, mintegy 100 kamionnyi árunak felel meg – ismertette Bándli Zoltán.

A nemzetközi Deutsche Post DHL csoport 2010-ben 2,2 milliárd eurós kamat- és adóterhek előtti nyereséget (Ebit) ért el, közel 50 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A társaság árbevétele 11,4 százalékkal 51,5 milliárd euróra nőtt. Az előző évben először fordult elő, hogy a cégcsoporton belül az expressz szolgáltatásokat nyújtó DHL nyeresége meghaladta a Deutsche Post postaszolgálat eredményét.

A Deutsche Post DHL a világ piacvezető vállalata a nemzetközi expressz és logisztikai ágazatban. Évente 800 millió küldeményt szállít több mint 8 millió ügyfélhez. Alkalmazottainak száma meghaladja a 100 ezret. A Forma 1 mellett a lipcsei Gewandhaus zenekar, a Fashion Week rendezvénysorozat, illetve a 2011. évi rögbi világkupa kiemelt partnere.

Forrás: MTI  (gém \ guz)
.

(Ezt a cikket 321 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?