Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Országok közlekedése

Szlovénia tiltakozik a Karawanken-alagútban bevezetett kamiontilalom ellen

A szlovénok tiltakoznak az ellen, hogy az osztrákok július 29.-től kiterjesztették a Karawanken-alagútra is a 7,5tonnánál nagyobb kamionok közlekedési tilalmát. Patrick VLAČIČ szlovén közlekedési miniszter szerint ez „egyoldalú” intézkedés volt az osztrákok részéről. A tilalom bevezetése miatt a szlovén fuvarozók a Karawanken-alagúthoz vezető A11-es út blokádjával fenyegetőznek. – írja az austria.com

Mint ismeretes az osztrákok korábbi kiegészítő korlátozásai nem hozták meg a várt eredményt az alagút körül kialakult dugókkal kapcsolatban, ezért úgy döntöttek, hogy a 7,5tonnát meghaladó kamionokat kitiltják az alagútból minden hétvégén péntek 22 órától szombat 15 óráig, az általános korlátozás kezdetéig. Az intézkedés csupán a nyár végéig, pontosabban 2011. július 29-től szeptember 3-ig tart, és az autóbuszokra nem is vonatkozik.

Mivel az A11-es út fontos tranzit útvonal, ezért a szlovén fuvarozók sérelmezik, hogy az intézkedéssel kapcsolatban nem kérték ki az Ő véleményüket is. Az osztrákok azzal védekeznek, hogy a pénteken és szombaton kialakult dugók a Karawanken-alagút előtt az ő oldalukon jelentősek a megnövekedett túrista forgalom miatt, amely drasztikusan lassítja a forgalmat, és megnehezíti az átkelést a fuvarozóknak is. Az osztrákok azért sem értik a szlovének tiltakozását, mert ők egyeztettek ez ügyben a szlovén autópálya társasággal, a DARS-el is.

Patrick VLAČIČ tiltakozását hivatalosan az osztrák közlekedési miniszterhez is eljuttatta, amelyben kérte a probléma mielőbbi megoldását a szlovén gazdaság és a fuvarozók érdekeit is szem előtt tartva.
Amennyiben a kiterjesztett tilalmat nem módosítják úgy, hogy az mindkét ország érdekeinek megfelelő legyen, úgy a szlovén fuvarozók blokáddal fenyegetőznek az alagút előtt.

hungarokamion.hu
.

(Ezt a cikket 832 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE