Balesetek Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Halálos kamionbaleset az M70-es autóúton

A személyautót vezető román férfi előzése miatt történt a két ember halálával végződő baleset csütörtök délelőtt az M70-es autóúton – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

MTI Fotó: Varga György

    A rendőrség tájékoztatása szerint Szlovénia irányából Letenye felé haladt az olasz rendszámú személygépkocsi, amelyet egy román férfi vezetett, utasa pedig egy szintén román állampolgárságú nő volt.

    A jelenlegi adatok szerint a 16-os kilométerszelvénynél a gépjárművezető egy előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett, amelynek során a menetiránya szerinti bal oldalon érintőlegesen nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személyautónak, letörve annak visszapillantó tükrét.

    Ezt követően a román autós a járművét jobbra kormányozva visszatért a sávjába, majd nekiütközött a szalagkorlátnak. A kocsi kormányát ekkor hirtelen balra rántotta, az úttesten azonban megcsúszott és egy szemből szabályosan érkező, román rendszámú tehergépkocsinak ütközött.

    A baleset következtében a személyautót vezető középkorú román férfi és utasa, egy hasonló korú nő – akinek az azonosítása még tart – a helyszínen életét vesztette. A tehergépkocsit vezető, szintén román állampolgárságú férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

    Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta: az ütközés alig egy kilométerre történt attól a szakasztól, ahol egy hónappal ezelőtt hatan haltak meg egy román autóbusz és egy szlovén kamion balesetében. Az M70-es autóútnak ez a szakasza kétszer egysávosra szűkül.

Forrás: MTI  (blb \ bám)
.

(Ezt a cikket 452 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!