Alkatrész Gazdaság Hírek Márkahírek Rába

A VW csoport előszobájában a Rába

Évi 1 milliárd forintos üzletet jelent az együttműködés a német Fehrerrel

A felfutást követően évente mintegy 750 ezer személygépkocsihoz szállíthat fém alkatrészeket az F.S. Fehrer Automotive GmbH-nak a Rába. A 2012-ben induló együttműködés közel évi 1 milliárd forintos üzletet jelent a Rába Alkatrész üzletágának. A kooperáció stratégiai értékét jelzi, hogy a Fehrer a többi között a VW csoport egyik jelentős beszállítója.

A 2019-ig szóló szerződés értelmében a Rába hátsó középső kartámokba épülő fém alkatrészeket szállít a Fehrernek. A hosszú távú elkötelezettség mellett az együttműködés stratégiai értékét jelzi az is, hogy a Fehrer egyik fő vevője a VW csoport; a Rába termékeket a VW csoport Golf platformú személygépkocsijaiba (Audi A3, Golf VII, Seat Leon, Skoda Octavia) szerelik majd be.

A Rába komplex technológia fejlesztési programmal készült fel a sorozatgyártásra, új gépeket és berendezéseket állított üzembe, emellett jelentős épületbővítést is végrehajt, továbbá új munkahelyeket teremt. A beruházásokhoz a vállalat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást.

A Rába és a Fehrer kapcsolata 2009-ig nyúlik vissza, amikor a német beszállító és a Rába Alkatrész üzletága vegyes vállalatot alapított autóipari üléshabok gyártására. A jelenlegi megállapodással a felek a fém alkatrészek területére is kiterjesztették együttműködésüket. „Az újonnan elnyert üzlet a Rába stratégiai célkitűzéseit támogatja, a kooperációból fakadó magasabb technológiai színvonal és kapacitásnövekedés következtében ugyanis a jövőben lehetőség nyílik a további regionális szintű bővülésre a személygépkocsi-piacon” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója.

Forrás: Rába
.

(Ezt a cikket 193 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE