Alkatrész Baleset-megelőzés Biztonság Hírek Járműtechnika Rendezvények

A Bridgestone flottákhoz is bevezeti a TPMS rendszert

Új TPMS (Tyre Pressure Monitoring System – abroncsnyomás-figyelő) rendszer sikeres bemutatóját követően, melyre a bécsi e-Safety Challenge 2011 rendezvényen került sor május 31-én, a Bridgestone Europe bejelentette, hogy még ebben az évben tervezi az eszköz haszonjárművekhez való bevezetését is Európában.

A Bridgestone TPMS rendszere az e-Safety Challenge rendezvényen

A biztonságosabb és zöldebb flottákért

Neil Purves, Automation Systems Manager Bridgestone Europe nyilatkozta: „Az abroncsnyomás ellenőrzése kulcsfontosságú a biztonságos közlekedés szempontjából. Gyakran az okozza a gumi meghibásodását, hogy hosszabb ideig alacsony nyomású abronccsal közlekedünk.”

A meghibásodott teherabroncs akár darabokra is eshet, ilyenkor a járművet követő autósok gyors reakcióján múlik, ki tudják-e kerülni a törmeléket. A TPMS segítségével, mely időben figyelmezteti a vezetőt, megelőzhető az ilyen veszélyhelyzet kialakulása. Ráadásul, a megfelelő abroncsnyomással közlekedő flottáknak hosszabb életűek az abroncsaik, optimális az üzemanyag-hatékonyságuk és kisebb a széndioxid kibocsátásuk.

A TPMS adatot küld a kézi készülékre

Szabadalmaztatott szeleprendszer

A Bridgestone által Európában bevezetésre kerülő TPMS rendszer egy szabadalmaztatott szelepből és egy egyedi rádiófrekvencián működő (RF) egységből áll. Különféle szelepek kaphatók haszonjárművekhez és személyautókhoz. Ezek az RF egységek négy másodpercenként közlik az abroncs nyomását, hőmérsékletét és egyedi azonosító számát, és legalább három évig működnek.
A TPMS rendszer a Bridgestone Total Fleet Management csomagjának a része, mely teljes körű abroncskarbantartási szolgáltatást nyújt a flottáknak. Akár a flotta telephelyén felszerelt érzékelő kapukat, akár a kézi adatgyűjtő egységeket használják, a járműkarbantartók célzott riasztást kaphatnak, és időben megelőzhetik az alacsony nyomású abroncs meghibásodását.

Az eSafety Challenge

Az eSafety Challenge egy évente megrendezésre kerülő esemény, mely a korszerű járműbiztonsági technológiák életmentő szerepére hívja fel a figyelmet. Az eseményt támogatja a FIA Foundation, az Európai Bizottság és az eSafetyAware.

Forrás: Bridgestone
.

(Ezt a cikket 312 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE