A szombati ütközés után, amikor az angol Summerfield kilökte az OXXO Energy Drink pilótáját, Birnbauer Zoltánt, mindenki azt gondolta, erre a hétvégére megvolt a nagy karambol, innen már könnyebb lesz. Nem így történt.

Vasárnap reggel már nem volt olyan meleg, mint szombaton, de Bimbi a hűvösebb aszfalton is gyorsabb volt, mint előző nap, ez azt jelentette, hogy a beállítások jó irányba haladnak. A gyári csapatok mögött a 12.-ik helyen kvalifikálta magát Bimbi az első futamra, és a rajtot is sikerült jól elkapnia. Próbált rajta maradni az élmezőnyön, s ez olyannyira sikerült is neki, hogy már-már támadó pozícióban volt, amikor Summerfield ugyanabban a kanyarban, mint szombaton megpördült. Bimbi most óvatosabb volt, tanulva az előző nap eseményeiből lassított, és kívülről kerülte meg az angol kamiont.

Sikerült is volna megúsznia a karambolt, ha a spanyol José Bermejo nem épp kilinccsel előre esik be a pályára. Történt ugyanis, hogy José kicsúszott a jobbos kanyarban, és a fűről lassítás nélkül akart visszatérni a pályára a külső íven. Persze ez nem sikerülhetett, így megpördült, és pont az OXXO kamionját találta telibe úgy, hogy leszakította „Tiby”-ről a fülkét, kiütötte alóla a hátsó futóművet, és ripityára törte szinte az egész bal oldalát. Innentől véget is ért a hétvége az OXXO Teamnek, hisz a következő futamig mindössze egy óra lett volna a javításokra, de talán egy hét sem lesz elég rendbe hozni a versenykamiont.

Ami kicsi szerencse a szerencsétlenségben, hogy több mint egy hónapja van az OXXO Energy Truck Race Team-nek, hogy kicserélje a törött alkatrészeket, és újra verseny kész állapotba hozza „Tiby”-t. A következő versenyre, Oroszországba ugyanis nem utazik el a csapat, az azt követő verseny pedig csak augusztus 27.-én lesz, a csehországi Most-ban.

Forrás: OXXO Racing
.

(Ezt a cikket 226 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?