Hétvégi kamionstop – A rendőrség és a vámhatóság fokozottan ellenőrzi a rendelkezés betartását

Az elmúlt hét végén életbe léptetett, meghosszabbított időtartamú kamionstop betartását a közlekedési hatóság, a rendőrség és a vámhatóság fokozottan ellenőrzi; a teherjárművek forgalmának korlátozását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontokkal indokolta.

A változtatás értelmében a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsiknak már szombat délután három órától vasárnap este tíz óráig parkolókban kell várakozniuk júliusban és augusztusban. A korábbi szabályozás szerint a kamionok szombat este tíz óráig használhatták az utakat.

A tárca az elmúlt hét végétől érvényes módosítástól azt várja, hogy a személygépkocsik hétvégi és ünnepnapi közlekedése az idegenforgalmi szezonban biztonságosabbá és gyorsabbá válik.
A kamionstopot a nemzeti fejlesztési miniszter veszélyhelyzetben, például hőségriasztás miatt, a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével, felfüggesztheti.

A magyar és a külföldi rendszámú nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések betartását a közlekedési hatóság, a rendőrség és a vámhatóság fokozottan ellenőrzi.
Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a kamionstoppal összefüggésben több határátkelőhelyen egy-két órás várakozás alakulhat ki.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint vasárnap kora délelőttig Záhony és Csap között megszűnt a kamionok jelentősebb várakozása. A záhonyi átkelőhelynél a kilépő mikrobusz-forgalomban volt kisebb fennakadás: egy órát kellett várniuk az utasoknak arra, hogy átléphessenek Ukrajnába -volt olvasható a www.vam.gov.hu internetes oldalon.

A többi magyar-ukrán átkelőhelyen, Beregsurány-Asztély, Tiszabecs-Tiszaújlak, Barabás-Mezőkaszony és Lónya-Harangláb között zavartalan volt a forgalom.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 375 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?