Baleset-megelőzés Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Szervezetek hírei

Feltérképezik a veszélyes gyalogátkelőket és az értelmezhetetlen, felesleges jelzőtáblákat Somogyban

Felmérés készül Kaposvár és Somogy megye veszélyes gyalogátkelőiről, valamint a nehezen értelmezhető, illetve felesleges közlekedési táblákról.

illusztráció

A kormányhivatalhoz tartozó Közlekedési Felügyelőség szakemberei az egyhónapos akció során lajstromba veszik a veszélyes helyeket és a vitatható táblákat, a feltárt hiányosságokról pedig  tájékoztatják az útkezelőket, kérve, hogy intézkedjenek azok megszüntetéséről. A cél az, hogy a közlekedési táblák egyértelműek és jól láthatóak legyenek.

A felmérés kezdeményezői, Juhász Tibor kormánymegbízott és Gelencsér Attila, a megyegyűlés elnöke, aki fideszes országgyűlési képviselőként jogszabály módosítást is kezdeményez azért, hogy a közlekedési felügyelet hatósági eszközöket is igénybe vehessen a közlekedés biztonságát veszélyeztető helyzetek minél előbbi megszüntetése érdekében. Ez vonatkozna a jelzőtáblákat eltakaró növényzet megnyíratásától kezdve, a KRESZ-táblák egyértelműsítésén keresztül, a nem működő jelzőlámpák gyors megjavításáig.

A kezdeményezők a közlekedés általános biztonsága mellett különösen fontosan tartják, hogy a vakációzó gyermekek gyalogosan és kerékpárral egyaránt biztonságban közlekedhessenek.
A felügyelőség munkatársai számítanak a lakosság segítségére is. A bejelentéseket a 06-20/569-3578-as telefonszámon fogadják.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 347 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .