Ellenőrzések Hírek Tachográf

Börtönbüntetésre ítéltek egy magyar kamionost Walesben csalás miatt

Szabadságvesztésre ítéltek Walesben egy magyar kamionost, aki a helyi hatóságok szerint megfelelő pihenőidő nélkül hajtott Magyarországról kétezer kilométert, és ennek leplezése végett meghamisította a jármű menetíró készülékének (tachográf) adatait.

illusztráció

A közlekedésbiztonsági előírások betartatásáért felelős brit hatóság (VOSA) területi igazgatója, Dave Collings a lapnak elmondta: ebben az esetben nem arról van szó, hogy a járművezető parkolóhelyet keresve néhány perccel túllépte az engedélyezett menetidőt. Collings szerint a sofőr “a magyarországi lerakat elhagyásának pillanatától” próbálkozott a hatóságok félrevezetésével hamis iratokkal, valamint egy mágneses szerkezettel, amellyel a tachográf működését igyekezett befolyásolni.

A VOSA helyi vezetője szerint a kirótt börtönbüntetés is mutatja, hogy a brit hatóságok és a bíróságok nem fogják elnézni, ha valaki ilyen mértékben figyelmen kívül hagyja a közlekedési szabályokat. Hozzátette: fáradt sofőrök már számos – nem egyszer végzetes következményekkel járó – balesetet okoztak Észak-Wales útjain.

A lap beszámolója szerint a magyar kamiont a múlt hónapban állították meg rutinellenőrzés során az A55-ös walesi országúton. A rendőrségi vizsgálat után a 32 éves magyar gépkocsivezető Caernarfon városának magisztrátusi bírósága elé került, ahol elismerte vétkességét az ellene felhozott, csalásról és a megfelelő tachográfadatok megőrzésének elmulasztásáról szóló vádban.
A 12 heti szabadságvesztés mellett a sofőrt egy évre eltiltották a járművezetéstől is.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 461 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .