Balesetek Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Ismét kamion és busz ütközött – hatan életüket vesztették

Nagy valószínűséggel áttért az autóbusz a szembejövő kamion sávjába, így történt a halálos tragédiát okozó ütközés az M70-es autóúton kedden kora reggel – közölte Zala megye rendőrfőkapitánya a tragédia helyszínén.

MTI Fotó: Varga György

Tiborcz János azt mondta: a tahográfok tanúsága szerint a baleset hajnali fél öt körül történhetett. A nyomok alapján valószínűsíthető, hogy az autóbusz áttért a szembejövő kamion sávjába, és akkor történt az ütközés.

A főkapitány az MTI korábbi információit pontosítva elmondta: a buszon a három váltósofőrrel együtt negyvenen utaztak. A szlovén kamionos, továbbá a busz két sofőrje és két utasa halt meg a helyszínen. A hatodik áldozat később, már a kórházban vesztette életét.

Összesen huszonhárman sérültek meg, egy ember életveszélyesen, hárman súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek, mindannyiukat a nagykanizsai kórházba vitték.

Akik kisebb karcolásokkal vagy sebesülés nélkül élték túl a balesetet,  azokat busszal a csörnyeföldei faluházba szállították. Ott a polgármesteri hivatal segítségével gondoskodnak az ellátásukról, és a román nagykövetséggel is felvették már a kapcsolatot.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI érdeklődésére szintén pontosította a kamion szállítmányáról szóló információkat. A szlovén jármű nem cementport, hanem őrölt mészport szállított, amely részben az útra szóródott, de nem számít veszélyes anyagnak.

MTI Fotó: Varga György

A megyei rendőrfőkapitány azt mondta, szinte biztos, hogy a baleset helyszínén a teljes útlezárás kora estig eltart. Az M70-es autópálya 15-ös és 16-os kilométere között történt hajnali baleset során szétszóródott csomagokat veszik számba, a sérült járműveket mindaddig nem mozdítják el a helyükről.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy az út szélén, a korlátnak sodródva megálló szlovén kamion utasfülkéje szinte teljesen szétroncsolódott és megsérült a jármű tartálya is. A szétszóródott mészpor a közelben mindent elborított, a járműveket, a csomagokat és az áldozatokat, sérülteket is.

A román autóbusz az ütközés után keresztbe fordult az úton, vezetőfülkéje összeroncsolódott. Az utasok több oldalablakot kitörve és az ajtókat felfeszítve tudták elhagyni a járművet.

Egy angolul beszélő fiatal nő az MTI tudósítójának azt mondta: arra ébredt fel, hogy óriási csattanás történt, az utasok pedig sikoltoznak. Hihetetlen szerencsének tartja, hogy ő maga alig néhány karcolással megúszta az ütközést, pedig az előtte és mögötte lévő ülésekben is meghalt két utastársa, egy nő és egy férfi.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 254 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!