A Volvo Trucks bemutatja: Volvo Ocean Race Limited Edition

A tizenegyedik Volvo Ocean Race októberben fog kezdődni. A verseny nyújtotta azt az ösztönzést Volvo Trucks-nak, hogy megalkossa a Volvo Ocean Race Limited Edition-t, amely egy különlegesen tervezett Volvo FH és Volvo FH16 korlátozott kiadása.

„Mi azokat az ügyfelek célozzuk meg, akik egy egyedi és exkluzív teherautót kívánnak venni és értékelik az értéket. A Volvo Ocean Race tekinthető a vitorlázás Mount Everestjének, -mondja Kristin Signert, a Volvo Trucks projekt menedzsere, aki bemutatta a Volvo Ocean Race teherautókat, amelyeket az októberben kezdőd Volvo Ocean Race vitorlásverseny előtt szeretnének piacra dobni.

„A Volvo Ocean Race egy kiváló lehetőség, hogy a márka ápolja a kapcsolatokat az ügyfelekkel és más látogatókkal. Az elmúlt versenyen, majdnem négy millió ember látogatta meg kiállításainkat a kikötőkben.” mondta Christina Ohlsson Jones, aki a Volvo Ocean Race-ért felelős a Volvo Trucksnál.

Egyedi dizájn

A tervező csapat a Volvo Trucksnál keményen dolgozott, hogy a legújabb változat belül és kívül is jobban mutasson. A fülke két színben kapható: fehér „Millennium Silver Metallic” és sötétkék „Dark Knight Pearl„. Mindkét színt kifejezetten a Volvo Ocean Race Limited Editionnek választották, amelyet még a feketére festett hűtőrács, az oldalsó hullám csík díszítés és a ” Volvo Ocean Race „. világjáró jel különböztet meg szériatársaitól. A fülke oldalát a „Limited Edition” jelképek is díszítik.

A belső

A vitorlás ihletésű belső tér exkluzív anyagokat és részleteket tartalmaz. A rengeteg bőr és exkluzívan hímzett kárpitok, a fülkében minőségi kivitelezést és szaktudást árasztanak. A bőrborítású üléseket az óceán kobaltkék színű varrásaival díszítették. Ez a kék motívum megtalálható más belső részleteken, mint például a kormánykeréken, szőnyegen, ajtó paneleken és kapaszkodókon. A  függöny rögzítők vitorla kötélből készültek, amely növeli a hajós összhatást.

„Azt akartuk, hogy a teherautó a vitorlás verseny hangulatát idézze fel, és tükrözze a jachtok letisztult és kifinomult formáit. Éppen ezért, a belső dizájn jellemzője a sok bőr és a sötét anyagok, feltűnően kobaltkék színű akcentussal” – mondta Nicola Fox, a Volvo Trucks vezető tervezője.

 

Limitált kiadás

A Volvo Ocean Race Limited Edition június 20.-tól lesz rendelhető az európai piacokon. Az első limitált teherautókat szeptember közepén fogják kiszállítani, néhány héttel a 2011-es Volvo Ocean Race rajtja előtt.

A Volvo Ocean Race Limited Edition rendelhető lesz:

  • Volvo FH és Globetrotter vagy Globetrotter XL fülkével, 500 és 540 LE motor teljesítménnyel.
  • Volvo FH16 a Globetrotter vagy Globetrotter XL fülkével, 540 és 700 LE motor teljesítménnyel.

 

Rövid ismertető a Volvo Ocean Race vitorlásversenyről:

  • A Volvo Ocean Race 2011 őszén indul Spanyolország Alicante városából, és 2012 nyarán ér célba az Írországi Galway kikötőjében. A teljes táv 39.270 tengeri mérföld.
  • A verseny megállóhelyei: Cape Town (Dél-Afrika), Abu Dhabi (Egyesült Arab Emirátus), Sanya (Kína), Auckland (Új-Zéland), Itajai (Brazília), Miami (USA), Lisszabon (Portugália) és a Lorient (Franciaország) .
  • A versenyt több mint 37 évvel ezelőtt rendezték meg először „Whitbread Round the World Race” néven1973 és 74 között, ahol a legénységek megküzdhettek az óceán legvadabb körülményei között, amellyel ember találkozhat.
  • A 2011 és 2012 közötti versenyt tizenegyedik alkalommal rendezik meg.
  • A hajókat a nagy sebességre tervezik szigorú szabályok között.

 

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 744 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?