Hírek Kommunikáció és Informatika

Telenor: az eladott okostelefonok háromnegyedén Android fut

Minden ötödik eladott mobil okostelefon a Telenornál. Az ügyfelek körében a legnépszerűbb platform kétségtelenül az Android, az értékesített okostelefonok háromnegyede a Google operációs rendszerével működik.

A Telenor a Free Association Kft.-vel közösen 2011 első negyedévében, Magyarországon a magyar internethasználók körében készített kutatása azt mutatja, hogy a megkérdezett férfiak több mint harmada, míg a nők negyede használ okostelefont, és hasonló arányban használnak mobilinternetet a telefonjukon. A telefonon való internetezés felhasználási módjai közül a böngészés mindkét nem számára egyre közkedveltebb, a mobiltelefonon internetező férfiak 59, a nők 69 százaléka használja erre is a telefonját. Arra a kérdésre, milyen típusú mobiltelefon operációs rendszerekről hallottak, a férfiak több mint 60 százaléka, míg a nők közül majdnem minden negyedik említette magától az Androidot. Az operációs rendszer a statisztikák szerint is előretört Magyarországon: piaci előnye ma már közel 10 százalék.[1]

A Telenor okostelefon kínálata egyre szélesebb, és a magyar mobilszolgáltatók között jelenleg a Telenor rendelkezik a legnagyobb, 23 készülékből álló androidos portfólióval. A paletta most tovább bővül: a hazai operátorok közül kizárólag a Telenornál lesz megvásárolható a modern, környezetbarát eljárással gyártott Sony Ericsson XperiaTM neo. A készülék a Sony legmodernebb technológiáit ötvözi, segítségével akár kevés fénynél is jó minőségű fotókat lehet készíteni, képernyője pedig kristálytiszta képet biztosít. Hamarosan kapható lesz a HTC egyik legújabb, QWERTY billentyűzettel és első oldali kamerával is ellátott, kifejezetten Facebook rajongóknak dedikált androidos mobilja, a ChaCha is. A szolgáltató által kínált androidos készülékek népszerűségi listáját egyébként a Samsung Galaxy S vezeti: minden ötödik okostelefon vásárló ezt a készüléket választja. A várakozások szerint a közelmúltban bemutatott Galaxy S II elődje sikerét is túlszárnyalhatja.

„A Telenor célja, hogy a lehető legtöbb ember élvezhesse a mindennapokban az okostelefonok által kínált lehetőségeket. A 2011 májusa óta elérhető Okostarifák korlátlan belföldi böngészést és e-mailezést biztosítanak ügyfeleinknek. Emellett a felhasználói élmény fokozása érdekében új generációs hálózat építésébe kezdtünk, hogy hosszú távon is a legkorszerűbb internethozzáférést nyújthassuk. A Hipernet 21 Mbps elméleti maximális sávszélességű elérést biztosít majd, akár a teljes magyar lakosság számára. Decemberben meghirdetett Android Workshop sorozatunk révén szeretnénk minél több emberrel megismertetni az okostelefonok és az Android világát, hiszen ezzel a platformmal igazán kiaknázhatók a mobilinternet nyújtotta előnyök. A rendezvénysorozat népszerűsége bizonyíték arra, hogy hasznos információkat adunk az érdeklődőknek, és közreműködésünkkel egy igazi magyar androidos közösség kovácsolódott össze.” – mondta III. Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország Zrt. vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A nyári szünet előtti utolsó, ötödik Android Workshopon a korábbi rendezvények legérdekesebb előadásait hallgathatták meg újra az érdeklődők. A Best of Android Workshop programjáról, az előadók személyéről rendhagyó módon ezúttal a Telenor Facebook-követői dönthettek, a közösségi oldalon keresztül.
A workshopon bemutatták az első rendezvényen meghirdetett „Androideák” ötletpályázat két dobogós alkalmazását, a Magyar Alkalmazásokat, és a Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt is. A győztes Magyar Alkalmazások egy helyre gyűjti az Android Marketen elérhető magyar nyelvű applikációkat, ismertetőjükkel és elérhetőségükkel együtt. A harmadik helyezett Kétkerék kerékpáros útvonaltervező pedig a biciklisek mindennapjait könnyíti meg tervezhető, rögzíthető és megosztható útvonalaival, a beépített GPS pedig a tájékozódást segíti. Emellett közel 19 ezer hely között – így például műemlékek, múzeumok, természeti látványosságok, éttermek és szálláshelyek – is böngészhetnek a felhasználók. Az alkalmazások már letölthetőek a Telenor honlapjáról és az Android Marketről is.

[1] Forrás: Statcounter, http://gs.statcounter.com

Telenor
.

(Ezt a cikket 501 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .