A MotoGP népszerűsége folyamatosan nő, a legutóbbi portugál futamot a tavalyinál jóval többen, több mint 5 millióan kísérték figyelemmel Olaszországban. Ezért az Iveco úgy döntött, hogy bővíti jelenlétét a világbajnokságon, és az ausztráliai, phillip island-i verseny mellett támogatja az Assenben rendezett holland futamot is. Így az Iveco lesz a június 25-i hollandiai megmérettetés névadó szponzora, ennek megfelelően pedig a nagy múltú pálya 81. szezonjának világbajnoki futama az „IVECO TT Assen 2011” nevet fogja viselni.

Az Iveco más pályákhoz hasonlóan Assenben is jól látható helyeken jelenik majd meg: az ECODaily embléma két kanyarban, a célegyenesben és a rajtrács fölött átívelő hídon lesz látható. Az Iveco logó egyaránt feltűnik a dobogón, valamint a futam utáni interjúk és díjátadás során is. A versenypályán kívül az Iveco járműveit bemutató kiállítás is megtekinthető majd.

„Ez a sport egyszerre szól a csúcstechnológiáról és mély érzelmekről, így kiváló lehetőség az Iveco márka ismertségének növelésére világszerte. Járműveink megszokott látványnak számítanak a bokszutcában, és az Iveco MotoGP-n való erősödő jelenlétét bizonyítják. Továbbra is keressük az újabb lehetőséget arra, hogy hirdessük a sport számára is fontos értékeket, így a hűséget, az elszántságot és a csapatszellemet, mivel ezek határozzák meg vállalatunk mindennapi életét, és ezek szerint dolgozunk a továbbiakban is” – mondta el Franco Miniero, az Iveco értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.

Az Iveco ezen szponzori tevékenysége újabb bizonyítéka annak, hogy a vállalat mennyire elkötelezett a sportág iránt, és hogy folytatni kívánja a Dorna Sports vállalattal két éve megkezdett együttműködést. Az Iveco mára a MotoGP hivatalos haszongépjármű-szállítójává vált, emellett a bajnoki címének megvédésére készülő Jorge Lorenzót csatasorba állító Yamaha Factory Racing csapat hivatalos támogatója.

Az új kezdeményezés kiváló példája annak, hogy az Iveco a technikai sportokat tekinti a legfontosabb területnek a márka ismertségének növeléséhez, illetve, hogy a vállalat a MotoGP világának fontos szereplőjévé kíván válni.

IVECO
.

(Ezt a cikket 237 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?