Lezárult a MEP a Waberer’s Holdingban vásárolt tulajdonrészének tranzakciója

Közgyűlési határozattal lezárult a Mid Europa Partners (MEP) Waberer’s Holding Zrt.-ben vásárolt 49,05 százalékos tulajdonrészének tranzakciója, a zárás valamennyi előfeltétele határidőre teljesült, beleértve az érintett országok versenyhatóságainak engedélyeit is – közölte a vállalatcsoport csütörtökön.

Forrás: waberers.com

A közlemény szerint a fuvarozással foglalkozó Waberer’s Holding Zrt. és a konszolidációs körébe tartozó cégcsoport Wáberer György és a MEP kiegyensúlyozott közös irányítása alá került.
A részvényesek egyúttal 17,37 millió euró friss tőkét bocsátottak a társaság rendelkezésére, amely azt fennálló hitelállománya csökkentésére fordította.

A közleményben idézik Wáberer Györgyöt, aki szerint „a 30 százalékkal csökkentett hitelösszeg a kamatterhek mérséklése mellett javítja a további, akvizíciós célokat szolgáló banki finanszírozás feltételeit. A közép-kelet európai térségben megvalósítandó cégfelvásárlások előkészítését megkezdtük és folytatjuk az eredményesebb organikus növekedést”.

Wáberer György módosította a holding 2011. évi, eredetileg 10 százalékos árbevétel növekedési célját. Ezek szerint a 2010-ben elért 331 millió eurós értékesítési teljesítményt a cég az idén 20 százalékkal tervezi növelni. Ennek érdekében a holding az elmúlt év gyakorlatával megegyező módon az idén is 150-200 vontatóval és a hozzájuk tartozó pótkocsikkal bővíti tovább kapacitásait 2011-ben.     A tehergépjármű park minőségének megőrzését szolgáló cserékkel együtt a társaság összesen 550 új szerelvény beszerezését tervezi. A jelenleg 2.300 saját szerelvényből álló flotta futásteljesítménye már az év első öt hónapjában is 5 százalékkal növekedett átlagosan 90 százalékot meghaladó rakottság mellett.

A Waberer’s akvizíciós törekvéseinek sikerét az uniós fuvarozási piacon kialakult kapacitáshiányra és a versenytársak jelentős részének bizonytalan finanszírozási hátterére építi. A gazdasági válság Európa-szerte 20-25 százalékkal visszavetette a kapacitásokat és tekintélyes közúti fuvarozókat hozott nehéz helyzetbe. A nehézgépjárművek eladása Európa-szerte 2010-ben 40 százalékkal csökkent, míg az üzemanyagárak drasztikus emelkedése ellenére befagyott fuvarozási díjak miatt az ágazatban bekövetkezett csődök száma 23 százalékkal növekedett.

A Waberer’s bevételei viszont 2010-ben is 15 százalékkal növekedtek, miközben képes volt folyamatosan javítani szolgáltatásainak színvonalát és biztonságát, valamint működésének hatékonyságát – közölte a társaság.
A cégcsoport elsősorban Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban keres közepes méretű vállalatokat. Wáberer György középtávon a holding értékesítési árbevételének megduplázását helyezte kilátásba.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 336 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?