Minden eddiginél nagyobb, 295 tonna legnagyobb megengedett szerelvényössztömegű nehézvontatóval rukkolt ki a Volvo Trucks.

Az FH16 típuson alapuló, különféle hajtásképletekkel, illetve lap- és légrugózással egyaránt rendelhető modell hajtásáról a Volvo soros, hathengeres,16 literes D16 motorjának 600 lóerős, 2800 newtonméter legnagyobb nyomatékú változata gondoskodik. Ehhez egy hét előremeneti és két hátrameneti fokozattal rendelkező automatikus váltó társul, amely a bolygóműves szerkezet és a hidrodinamikus tengelykapcsoló révén az akár kétszáz tonnát is meghaladó tömegű rakomány rendkívül finom mozgásba lendítését teszi lehetővé.

Ráadásul e párosításnak köszönhetően a lassú, pontos manőverezés is igen könnyű a szerelvénnyel, míg a hetedik fokozat hosszú áttételezése gazdaságos üzemelést biztosít autópályán. Ám a közel háromszáz tonna összgördülőtömeg kellően hatékony és biztonságos lassítása sem egyszerű feladat. Így ehhez 425 kilowatt teljesítményű, erősített VEB+ dekompressziós motorféket és a sebességváltóval egybeépített, 450 kilowatt fékteljesítményű retardert alkalmaztak a tervezők. Mindezek eredményeként a Volvo új nehézvontatója még a speciális fuvarozás legszélsőségesebb feladataihoz is hatékony, gazdaságos és biztonságos megoldást kínál.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 230 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?