Útjára indult a Worldtrucker, a Volvo Trucks által a tehergépkocsi-vezetők számára létrehozott legnagyobb világméretű internetes közösségi oldal.

A http://www.worldtrucker.com/ címen található weboldal elsődleges célja, hogy fokozza az érdeklődést a sofőrszakma iránt, és ezáltal egyre többen válasszák ezt a pályát. Ugyanis a Worldtrucker oldal arra termett, hogy a hivatásukra büszke tehergépkocsi-vezetők megosszák úti élményeiket, valamint kifejezzék rajongásukat a teherautók iránt, saját maguk által feltöltött fotókkal és videókkal illusztrálva. Ráadásul a fejlesztők már a kezdetek kezdetén eldöntötték, hogy bárki szabadon tagja lehet a közösségnek, függetlenül attól, hogy milyen márkájú járművet vezet.

Hasonlóan nyitott szemléletű az oldal szerkesztése is, vagyis a Volvo Trucks inkább csak formálisan kezeli az oldalt, a tartalmat elsősorban a tagok szolgáltatják. A Worldtrucker azonban nemcsak egy tartalommegosztó oldal, tagjai ezen keresztül könnyebben tarthatják a kapcsolatot családjukkal, illetve barátaikkal, hasznos tapasztalatokat cserélhetnek egymással, valamint az országhatárokon is átívelő kapcsolatokat teremthetnek. Az akár mobiltelefonról is hozzáférhető weboldal sikerét pedig mi sem érzékelteti jobban, minthogy már a fejlesztés fázisában közel tízezren csatlakoztak a közösséghez. Sőt, a tíz legfontosabb európai piacon már helyi közösségi változat is működik az adott országok saját nyelvén, és hamarosan magyarul is elérhető lesz a Worldtrucker.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?