Indul az MAN „Consistently Efficient” Tour 2011

Az MAN Truck & Bus egy 10000 km hosszú túra során járja körbe Európát, melynek keretében bemutatja, hogy a közúti áruszállításban, milyen könnyedén spórolhatunk nagy mennyiségű üzemanyagot, illetve csökkenthetjük a CO2 kibocsátást. A túra minden egyes szakaszát egy blog oldalon keresztül követhetjük nyomon, ahol megtalálhatóak lesznek az útvonalak, az elért fogyasztások, illetve információkat találunk az áruszállítás hatékonyságának további lehetséges növeléséről is.

Az erős gazdaság alapja a gördülékenyen működő szállítmányozás, amiben a teherautók igen fontos szerepet töltenek be. Az értékes energiaforrások, valamint a légkör megóvásának érdekében a haszonjárműveknek oly módon kell üzemelniük, hogy eközben a lehető legtöbb üzemanyagot takarítsák meg. Ha egy pillantást vetünk a közutakra, rögtön láthatjuk, hogy a teherautók sokkal hatékonyabbak is lehetnének, hiszen láthatóan végsebességgel közlekednek, miközben gyakran olyan tartozékokkal vannak felszerelve, amelyek feleslegesen növelik a légellenállásukat.

Mint a világ egyik vezető tehergépjármű gyártója, az MAN jelentősen hozzá szeretne járulni a szállítmányozás hatékonyságának folyamatos növeléséhez. Ennek érdekében a cég folyamatosan tájékoztatja a teherautók üzemeltetőit és vezetőit arról, hogyan lehet maximálisan kihasználni az üzemanyag megtakarítást szolgáló lehetőségeket. Az MAN a „Consistently Efficient” Tour 2011 során, összesen 20 európai nagyváros érintésével szeretné bemutatni, hogy az átgondolt módon felszerelt teherautók révén jelentős mennyiségű üzemanyagot spórolhatunk meg, illetve számottevő mértékben csökkenthetjük a CO2 kibocsátást, akár már ma is. 
A két MAN TGX EfficientLine nyerges vontató 2011. május 16-án, egy referenciául szolgáló jármű társaságban vág neki a tízezer kilométeres európai túrának. A kamionok 10 különböző országban, 20 MAN központban állnak majd meg, ahol az MAN hatékonysággal foglalkozó szakértői átfogó tanácsadást nyújtanak az üzemanyag megtakarítás módszereiről, vásárlók és érdeklődők részére egyaránt. Feltűnő megjelenésű pótkocsik viszik az üzenetet és hívják fel a figyelmet az utakon a „Consistently Efficient” Tour 2011-re.
.
Egy kiemelkedő hatékonysággal üzemeltethető haszonjárművet nem lehet pusztán azzal létrehozni, hogy összerakjuk a különálló műszaki alkotórészeket, például egy gazdaságos motort egy automata sebességváltóval, mivel a cél elérése kiemelten megköveteli az összes befolyásoló tényező optimalizálását. A jármű aerodinamikai jellemzőit döntően meghatározza a pótkocsi kialakítása, míg a vontatóra és a pótkocsira is felszerelt optimalizált kivitelű abroncsok jelentősen csökkentik a gördülési ellenállást. Mindezek miatt kezdett az MAN Truck & Bus ebbe az információs kampányba, melyben partnerei is segítségére vannak, akik az üzemanyagok és kenőanyagok (Castrol), a nyerges vontatók (Kögel), a gumiabroncsok (Michelin), valamint a hajtásláncok és felfüggesztések (ZF) területén értek el jelentős eredményeket. Egy jól képzett járművezető igen nagy mértékben hozzá tud járulni az üzemanyag megtakarításhoz, ezért az MAN ProfiDrive® hivatásos gépjárművezető-oktatói is részt vesznek a túrán.
.
A „Consistently Efficient” Tour 2011 minden egyes szakasza felkerül egy blog oldalra: az útvonalak, a tengerszint feletti magasság, a járművek fogyasztási értékei, mind-mind jól értelmezhetően megtalálhatóak a www.consistently-efficient.com címen. Annak érdekében, hogy a fogyasztási értékeket pontosan és hitelesen állapítsuk meg, a három kamion teljesen megrakodva, valós körülmények között már végigjárta az útvonalat. Ezt a mérési folyamatot a TÜV Süd felügyelte, miközben az MAN TeleMatics® rendszer világos áttekintést biztosított a járművek menetadatairól. Az üzemanyag fogyasztást külön mérőkészülékekkel kísérték figyelemmel, melyeket az üzemanyagtartályok újratöltése során hitelesítettek.
.
Forrás: MAN
.

(Ezt a cikket 191 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?