Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Ötödször díjazták a legjobb intelligens közlekedési rendszert

Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár adta át az ITS Hungary Kiválósági Díj 2011. elismerést az ITS Hungary Egyesület közgyűlésén, 2011. május 23-án, Budapesten. A kitüntető címet az idei évben a BestWay Kft. Magyarország tempótérkép fejlesztés és publikáció c. pályamunkája nyerte el.

A 2011-ben ötödik alkalommal kiadott díjjal az ITS Hungary Egyesület intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások területén működő tagjainak projektjei közül a legkiválóbbat tüntetik ki évről-évre.

Schváb Zoltán köszöntőjében elmondta: a következő évek európai fejlesztéseit az ITS területén két stratégiai jellegű dokumentum, az Európai Bizottság ITS Intézkedési Terve, valamint az Európai Parlament és a Tanács által elfogadott ITS irányelv határozza majd meg. Az Új Széchenyi Terv stratégiai alapdokumentuma országos program indítását kezdeményezi a korszerű ITS technológiák alkalmazásának elősegítése érdekében.

Az ITS megoldások elterjedése kedvező hatással bír a forgalomszervezésre és a közlekedésbiztonságra: a közlekedés, logisztika gazdasági hatékonyságát növelheti, az utazók gyorsabb és biztonságosabb célba érését teszi lehetővé. A Kiválósági Díj a szakterület hazai vállalkozásainak megerősödéséhez is hozzájárulhat védjegyként, ajánlásként támogatva egy-egy innovatív magyar termék piaci értékesítését – tette hozzá a helyettes államtitkár.

A nyertes pályázó az elismerő oklevél és plakett mellett lehetőséget kapott arra, hogy egy képviselője részt vegyen a június 6. és 9. között Lyonban megrendezendő Európai ITS Kongresszuson.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Forrás: Kormány.hu
.

(Ezt a cikket 173 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .