Legnagyobb meglepetésemre Pénteken a kezembe nyomtak egy narancssárga dobozt, majd az illető balra el (rózsaszínű párduc effektus). Nem tudtam mire vélni a dolgot, minek nekem egy Mio, mikor már van egy így is. Azután egy kicsit jobban megnéztem, és…

…hatalmas vigyorra görbült a szám. Ez egy Mio Spirit 687, az új széria legkomolyabb darabja, ami egyelőre itthon még az árlistákban sem szerepel (ez nem egészen igaz, a pixmania-n már fent van).

Ennyit bevezetőül, és most lássuk mit is kaptunk valójában. A csomagolás külsőre alig változott az előzőleg bemutatott S480-hoz képest, csak a feliratok lettek mások. Persze a doboz tartalma, a típus felső kategóriás volta miatt valamivel bőségesebb.

Szemmel láthatóan nagyobb lett a csúcsmodell (meg persze nem fér bele a megszokott 4,3″-os kütyükhöz vásárolt tokomba sem).

Lássuk mit adnak a pénzünkért? Természetesen a készüléket, egy passzív autóstartót, az autóstöltőt, egy AV-IN kábelt, egy DVD-t a MioMore Desktop szoftverrel és a kezelési útmutatóval.

Az S687 minden csatlakozója a készülék aljára került, így (képünkön balról-jobbra) a micro SD foglalata, az AV kábel csatlakozója, és a mini USB alzat (töltés-szinkronizálás) is.

Felülre került a bekapcsológomb (képünkön jobboldalon). Ez egyben a Reset funkciót is ellátja.

A készülék bal, illetve jobb oldala üres maradt.

A hátoldalon, a bal felső negyedbe került a készülék hangszórója, míg középen alul a tartó csatlakozási pontját találhatjuk.

Meglepetésemre a csúcsmodell is passzív tartóval érkezett.

Azonban a készüléket stabilan tartja, nem rezeg, és a készülék ki-illetve behelyezése is egyszerű.

Az autóstöltő, eredeti Mio töltő, több márkás készülék mellett is találhatunk ilyet.

Aki esetleg külön venné meg…

Az AV-IN kábel amivel például videókat játszhatunk le, egy külső forráson keresztül.

A DVD-n találju a készülék kezelőszoftverét, és a használati útmutatót (természetesen magyarul) is.

Egy elég fontos infó a dobozon: beépített TMC vevő (Magyarországon is működő TMC-vel).

Összegzés: A készülék minősége jó, napfényben is látható, de figyeljünk oda arra, hogy első bekapcsolás után a fényerő messze nincs a maximumon! Nekem furcsa, hogy a “zászlóshajóba” sem került szinkronkábel (Régen mindig arról írtam, hogy a hálózati töltő nincs a készülékhez. Úgy látszik új trend kezd kialakulni.) Viszont így elsőre ez az egyetlen negatívum amit észrevettem.

Lássunk néhány fontosabb technikai adatot:

– 5″-os (12,7 cm) érintő kijelző
– beépített TMC vevő
– beépített Bluetooth (kihangosító és DUN!!)
– AV-IN támogatás

Gyorstesztünk hamarosan!
-A készüléket a smartsop.hu-tól kaptuk tesztelésre, ezúton is köszönjük.

Forrás: Navigyurci.hu
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?