Járműgyárat létesít Oroszországban az MAN Truck & Bus AG

Az MAN és Szentpétervár városa együttműködési megállapodást írt alá.

Az MAN a jövőben Oroszországban gyártja teherautóit az oroszországi, fehéroroszországi és kazahsztáni célpiacaira. Az évente kb. hatezer jármű legyártása – a középtávú tervek szerint – a szentpétervári helyszínen történik majd.

.2011. április 14-én az MAN Truck & Bus AG igazgatóságának elnöke, Dr. Georg Pachta-Reyhofen és Szentpétervár kormányzója, Valentina Matviyenko aláírták az erre vonatkozó együttműködési megállapodást. Ez magában foglalja az MAN Truck & Bus kb. huszonötmillió eurós tervezett befektetését egy MAN tulajdonban lévő üzem létrehozására, illetve egy MAN tulajdonú gyártó cég megalapítására Szentpéterváron. A dokumentum aláírását a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer szentpétervári látogatásának idejére időzítették.
.
Oroszország rendkívül gyors ütemben fejlődik és központi szerepet játszik a nemzetközi stratégiánkban. Helyi gyártóként létrejön a szükséges közelség a piachoz és a vásárlókhoz, így ezzel optimális helyzetbe kerülünk ahhoz, hogy hosszútávon piaci részesedéshez jussunk a növekvő nyugat-európai haszonjármű keresletben – nyilatkozta Dr. Pachta-Reyhofen a megállapodás aláírása után.
Elsősorban az előnyös infrastrukturális feltételek szólnak Szentpétervár mellett – tette hozzá Lars Himmer, az MAN Truck & Bus oroszországi ügyvezető igazgatója – Valószínűleg a már meglévő épületekben építjük fel a gyártósorunkat, ami megkímél minket a hosszadalmas építkezési munkálatoktól és lerövidíti a beindításhoz szükséges időt.
.
Szentpétervár városa az együttműködési megállapodásban kijelenti, hogy biztosítja a gyár számára a szükséges energia, víz és gáz mennyiséget, továbbá támogatja az új MAN gyárhoz vezető bekötőutak fejlesztését és karbantartását.
Várhatóan már 2012-ben helyben fogják előállítani az Oroszországban eladott MAN teherautók mintegy egynegyedét, miközben az MAN a helyi kötődését is növelni fogja, amihez szükség van a helyi beszállítói kör kialakítására.
.
Az elmúlt időszakban az MAN átlag feletti piaci növekedést ért el Oroszországban. Az Európából importált 6 tonna feletti össztömegű teherautóknál több mint 30 %-os, míg az importált helyközi és 12 méternél hosszabb buszok esetében több mint 50 %-os piaci részesedéssel az MAN járműállománya meghaladta a 45 000 regisztrált járművet, amivel piacvezető lett Oroszországban az importált teherautók és buszok tekintetében.
.
Forrás: MAN
.

(Ezt a cikket 264 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?