Hírek Logisztika MAN Márkahírek

Salzgitterben megnyílt az MAN új logisztikai központja

A világ összes lerakata számár ellátást biztosít az MAN modern logisztikai központja teherautó, busz és motor alkatrészekből.

Az MAN új, salzgitteri logisztikai központja hivatalosan március 12-én kezdte meg működését. Ebből a logisztikai csomópontból kezdetben öt országban, több mint 450 címet látnak el naponta, megbízhatóan és hatékonyan teherautó, busz és motor alkatrészekkel.
.
Ügyfeleink elvárják, hogy az MAN és NEOPLAN teherautóik és buszaik a nap 24 órájában működőképesek legyenek. Mivel világszerte több mint egy millió haszongépjárművünk üzemel, számunkra ez azt jelenti, hogy bármikor és bárhová gyorsan és megbízhatóan kell alkatrészeket leszállítanunk, amikor csak szükség van rájuk. Az új salzgitteri logisztikai központunkkal abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy a jövőben még jobban meg tudunk felelni ennek a kihívásnak – mondta Lars Wrebo, az MAN Truck & Bus AG termelési és logisztikai igazgatója, a hivatalos megnyitón politikusok és üzletemberek előtt tartott beszédében.
.
Az új logisztikai központ egy év alatt, 188 000 négyzetméteres alapterületen, az MAN gyártóüzem közvetlen szomszédságában épült fel. A modern logisztikai épületben helyet kapott egy 52 000 négyzetméteres csarnok, az alkatrészek számára nagyjából 110 000 tároló helyiséggel és további helyiségekkel a bővítéshez. A 400 méter magas, 125 méter széles és 13,5 méter magas csarnok különlegessége, hogy nincsenek benne válaszfalak. Az irodák és a személyzet számára kialakított létesítmények a magasföldszenten kaptak helyet, a személyzet pedig egy üvegpadlón járhatja körbe az épületet: ez teszi lehetővé, hogy az anyagáramlás és a személyzet útja elkülönüljön egymástól, aminek megvan az a hatalmas előnye, hogy tovább növeli a munkahelyi biztonságot. A nagyobb alkatrészeket vontató targoncák segítségével, míg a kisebb részeket tárolórekeszekben juttatja el a majdnem teljesen automatizált rendszer a számukra kijelölt helyekre.
.
Mindent összevetve 60 millió eurót fektettek be az új Logisztikai Központba. Ez a salzgitteri területhez való elkötelezettség jele, ahogyan Wrebo úr is kifejtette: Az új logisztikai központ egy újabb szilárd pillér, amire az MAN salzgitteri telephelyének jövője épült. Az alkatrész üzletág kevésbé érzékeny a gazdasági ciklusokra, miközben a hatékony alkatrész logisztika egyre fontosabbá válik a tehergépjármű gyártók között zajló kiélezett versenyben.
.
Forrás: MAN
.

(Ezt a cikket 308 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .