Alkatrész Gazdaság Hírek Márkahírek Rába

Önálló kutatás-fejlesztési bázist adott át a Rába 115 éves évfordulóján

Átfogó innovációs programjának újabb eredményeként a múlt héten megnyitotta Technológiai Centrumát a Rába Nyrt. A közel 4400 négyzetméteres, legkorszerűbb technológiával felszerelt vizsgálati és technológiai bemutató központot Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át Győrött. A vállalat önálló kutatás-fejlesztési bázisa elsősorban a társaság a futómű üzletága számára biztosít vizsgálati hátteret a stratégiai szegmensekre fókuszáló intenzív termékfejlesztési munkához. A kapcsolódó bemutató központban 115 év kiemelkedő műszaki alkotásait mutatja be a vállalat.

A GOP támogatással megvalósuló beruházási program keretében újjászületett csarnokban a legkorszerűbb infrastruktúra, speciális járműipari mérnöki szoftverek és megújult tesztlabor támogatja az önálló és vevői kooperációban megvalósuló fejlesztéseket. A Technológiai Centrum így képes biztosítani valamennyi kiemelt termékjellemző optimalizálását, a gazdaságossági és a környezetvédelemi szempontokat figyelembe véve. A fejlesztési folyamat sikerességét a rendelkezésre álló világszínvonalú műszaki infrastruktúra mellett az immáron közel 70 főre bővült, több nyelvet beszélő, kreatív magyar fejlesztő- és tesztmérnök csapat és a vizsgálati folyamat során alkalmazott szakképzett munkatársak biztosítják. A Rába ezzel újabb, jelentős lépést tett stratégiai célja, az innováció vezérelte, fókuszált növekedés irányába.

Az intézet része egy látogatható bemutató központ is, mely áttekintést ad a társaság 115 éves múltjáról, felsorakoztatja a Rába által tervezett és készített emblematikus járműveket, és bepillantást enged a társaság jelenlegi termékfejlesztéseibe is.
„A Rába évszázados útját a hazai járműiparban számos kiemelkedő műszaki eredmény, szellemi alkotás fémjelzi. 115 éves hagyomány, mérnöki tapasztalat és technológiai tudásbázis erejével, 2011-ben vállalatunk készen áll arra, hogy hatékony válaszokat adjon a XXI. század kihívásaira és új megoldásokat dolgozzon ki a globális járműipar számára. A piaci siker és pozíciószerzés egyik kulcsa ez az innovációs képesség, melyet stratégiánk egyik sarokkövének tekintünk – emelte ki Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója.

Forrás: Rába
.

(Ezt a cikket 227 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE