Visszafogottan kezdte a III. Admiral Rábaköz Kupát, a Terep-rallye Országos Bajnokság idei második futamát a Qualisport kamionos istálló. Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Tóth Tamás nem gyötörte a sárga Scaniát a viadal pénteki első gyorsasági szakaszán.

A dunaszentbenedeki egységnek az előzetes várakozásokkal ellentétben csak egyetlen ellenfele van a T4-es kategóriában: a gárda az Opel Dakar Team MAN-jével vetélkedik a Kapuvár környékén zajló összecsapáson.

Mivel a Qualisport számára ez az első éles bevetés azóta, hogy a 2011-es Africa Eco Race-en elszenvedett nagy bukás után helyreállították a versenykamiont, az együttes az óvatos kezdés mellett döntött: a 30 kilométeres nyitó szelektív szakaszt 29 perc 56 másodperc alatt teljesítették, így a rivális MAN-től 5 másodperccel maradtak el.

„Sajnos kevesebb kamion van, mint amire előzetesen számítani lehetett, de ez nem zavar bennünket, mert nekünk minden verseny fontos. Ezúttal is igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani, igaz, ma picit visszafogottak voltunk, mert a decemberi, afrikai bukás óta most versenyzünk először. A folytatásban igyekszünk látványos száguldással megörvendeztetni a lelkes közönséget” – nyilatkozta a pilóta, Kovács Miklós.

A nyitónap egyébként örvendetes fejleménnyel indult a Qualisport számára, ugyanis a verseny névadó szponzora, az Admiral Electronic Club is beállt a csapat támogatóinak sorába: „Nagy öröm számunkra, hogy az Admiral bízik a csapatunkban és reméljük, hogy az együttműködésünk mindkét fél számára gyümölcsöző lesz” – mondta a Qualisport pilótája.

Tóth Tamás vezető szerelő szerint a kapuvári nyitány legfontosabb tapasztalata műszaki fronton az volt, hogy a Scania futóműve kifogástalanul működött.

„Immáron versenykörülmények között is bebizonyosodott, hogy jól sikerült a futómű felújítása azután, hogy az Africa Eco Race harmadik, marokkói szakaszán a kamion 22 métert repült és eltörött az első híd” – fogalmazott a szakember.

Szombaton újabb négy szelektív szakasszal folytatódik a III. Admiral Rábaköz Kupa, amely vasárnap három menettel fejeződik be.

Forrás: Qualisport
.

(Ezt a cikket 188 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?