Hírek Járműtechnika Márkahírek Renault Üzemanyag

OPTIFUEL TOUR 2011: A HARMADIK SOROZAT

Megismertetni a Renault Trucks Optifuel megoldásokat és bebizonyítani a szállítóknak, hogy ezekkel a megoldásokkal jelentős és gyors fogyasztáscsökkenés érhető el: továbbra is ez az Optifuel Tour célkitűzése. Az első két programsorozat sikere után a Renault Trucks karaván ismét útra kel Európában. A járművek között természetesen ott lesz a Premium Optifuel és a Magnum. Az Optifuel Programhoz kapcsolódó Premium Optifuel 2011 magában foglalja az Optiroll csomagot, amely a jármű tehetetlenségének kihasználásával további 1 százalékkal csökkenti a jármű üzemanyag-fogyasztását. Április és június között az Optifuel Tour Olaszországot, Bulgáriát, Romániát, Magyarországot, Szlovákiát, a Cseh Köztársaságot, Dániát és Németországot érinti.

A Renault Trucks Optifuel megoldásai évek óta bizonyítják hatékonyságukat. Azok az ügyfelek, akik a megoldásegyüttes alkalmazása mellett döntöttek, kézzel fogható és gyors eredményt értek el az üzemanyag-költségek csökkenése terén, független attól, hogy milyen szállítási tevékenységet végeztek. A Renault Trucks karaván most ismét európai körútra indul, hogy még szélesebb körben ismertesse meg ezeket a megoldásokat, és lehetővé tegye, hogy egyre többen próbálhassák ki a járműveket. Az Optifuel Tour április és június között hét országban fordul meg: Olaszországban (április eleje), Romániában (április közepe), Bulgáriában (április vége), Magyarországon (május 3. Tatabánya), Szlovákiában (május eleje), a Cseh Köztársaságban (május közepe), Dániában (május vége) és Németországban (június). Az idén kifejezetten a távolsági fuvarozásra fókuszáló Optifuel Tour során az ügyfelek országúti tesztvezetésen is kipróbálhatják a modelleket, a 460 LE-s Premium Optifuelt, valamint a 480 LE-s Magnumot. Az utóbbit robotizált Optidriver+ váltóval szerelték fel.

A Premium Optifuel 2011 újdonsága  az Optiroll csomag, amelynek köszönhetően a Renault Trucks tovább növeli előnyét a konkurens mezőnyben. Ez a csomag új funkciókat kínál (Optiroll és a Soft-Cruise Control), emellett megtartja a «power» mód kikapcsolásának lehetőségét.

Amikor a  menetkörülmények kedvezőek az üzemanyag-takarékossághoz, a sebességtartó automatikával összekapcsolt Optiroll automatikusan beindítja az Optidriver+ sebességváltó «vezérelt szabadon futó kerék» funkcióját, amely lényegében a jármű tehetetlenségét kihasználva éri el a fogyasztás csökkentését.

A bevezetése óta eltelt három év alatt eddig több mint 300 vállalat csatlakozott az Optifuel Programhoz, amely ma a legkelendőbb a takarékos üzemanyagfogyasztást célzó szolgáltatások között Európában. Az Optifuel Programme hosszú távú megtakarítást tesz lehetővé (az Optifuel Training, az Optifuel Infomax és a Club Optifuel Program megoldásokkal együtt) egyszerűen megvalósítható és hamar megtérülő eszközöknek köszönhetően. A bármilyen méretű és bármilyen tevékenységet folytató vállalat igényeihez igazítható megoldás együttes egyedülálló, és a legjobb megtérüléssel kecsegtető ajánlat ma a piacon.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 188 alkalommal tekintették meg.)