Kategóriák

Kategóriák

Hírek Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Újdonságok

A Mitsubishi Motors megkezdte a rendelések felvételét a MINICAB-MiEV elektromos hajtású mini EV-haszonjárműre

A Mitsubishi Motors Corporation Japán minden Mitsubishi-márkakereskedésében megkezdte a rendelések felvételét a MINICAB-MiEV elektromos hajtású mini EV-haszonjárműre, aminek forgalmazása az év vége felé kezdődik.

A MINICAB VAN mini haszonjárműre épülő MINICAB-MiEV az i-MiEV után a vállalat második, új generációs elektromos hajtású modellje. MINICAB-MiEV fejlesztése során a Mitsubishi mérnökei messzemenőkig kihasználták az i-MiEV megalkotása során összegyűlt technológiai tudást, hogy olyan autót készíthessenek, amely egy haszonjárműtől elvárt praktikumot és teljesítményt nyújtja. A fejlesztés fontos szempontja volt még a megbízhatóság, a tartósság és az alacsony fenntartási költség is. A jármű flottaszintű tesztjét a Yamato Transport Co., Ltd. 2010 októberében kezdte meg, hogy ellenőrizzék az autó gyakorlat használhatóságát.

A tervek szerint a MINICAB-MiEV kétféle akkumulátor-mérettel* lesz rendelhető, hogy tökéletesen igazodjon a vásárlók igényeihez.
A kormányzati támogatással is kalkuláló előzetes számítások szerint MINICAB-MiEV nettó fogyasztói ára körülbelül 1.700.000 (10,5 kWh-s változat), illetve 2.050.000 jen (16,0 kWh-s változat) lesz. A számítások alapjául az a feltevés szolgál, hogy a japán kormány öko-autókra nyújtott támogatása a 2011-es pénzügyi évben ugyanolyan mértékű lesz, mint 2010-ben. Az i-MiEV modellhez hasonlóan a MINICAB-MiEV is egyaránt megvásárolható lesz lízing-konstrukcióban** és készpénzért is.

* 10,5 kWh (a JC08 mérési mód szerint egy feltöltéssel körülbelül 100 km hatótávolság) és 16,0 kWh (körülbelül 150 km hatótávolság)
** Olyan lízing-konstrukció, amelynek havonként fizetendő díjában már néhány adó, a biztosítási díj és a fenntartási költségek is szerepelnek.

Forrás: Mitsubishi
.

(Ezt a cikket 226 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE