Hírek Kommunikáció és Informatika

Tovább bővül és erősödik a Nokia okostelefon kínálata

 • A Nokia E6 az üzleti modellek sorát bővíti
 • A Nokia X7 egy új, szórakoztató készülék a mobiljátékosoknak
 • Mindkét ma bejelentett készülék a Symbian legújabb szoftver változatával érkezik
 • A Nokia ma bemutatott két új okostelefont, a Nokia E6 és a Nokia X7 készülékeket. Előbbit üzletembereknek, utóbbit pedig a szórakozás megszállottjainak tervezték. A két készüléken mutatkozik be a frissített Symbian szoftver, új ikonokkal és olyan fejlesztésekkel, mint a javított szövegbevitel, a gyorsabb böngésző és a frissített Ovi Térképek.

  „Ezzel a két új készülékkel tovább erősítjük a Nokia okostelefon-portfólióját, melyek már a továbbfejlesztett, szebb felhasználói felületet kínálják. Az új Symbian szoftver hamarosan elérhető lesz a Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 és Nokia C6-01 készülékeken is” – mondta el Jo Harlow, a Nokia okos eszközökért felelős vezetője. „Ezekkel az új termékekkel, illetve a közeljövőben érkező további Symbian-eszközökkel és fejlesztésekkel, biztosan vagyunk benne, hogy sikerül a meglévő Nokia okostelefon-tulajdonosokat magunk mellett tartani, valamint felkelteni a leendő okostelefon felhasználók és a versenytársak okostelefonjait használók figyelmét.”

  A rendkívül sikeres Nokia E71 és Nokia E72 készülékek sorát követő Nokia E6 egy kecses üzleti okostelefon, teljes QWERTZ billentyűzettel és nagy felbontású érintőképernyővel. Az üveg és a rozsdamentes acél felhasználásával készült Nokia E6 kompakt méretének köszönhetően ideális akár egy-, akár kétkezes használatra is. .A készülék különlegesen hosszú akkumulátor üzemidőt kínál, valamint előretelepített Microsoft üzenetküldést, amely magában foglalja a Microsoft Exchange-hez, a Microsoft Communicator Mobile-hoz és a Microsoft SharePoint-hoz való hozzáférést.

  A Nokia X7 egy szórakozásra tervezett okostelefon nagy, 4” kijelzővel, mely ideális a játékokhoz, valamint a 8 megapixeles kamerával fotók és HD-minőségű videók rögzítéséhez. Az egyedi tervezésű Nokia X7 a rozsdamentes acél és az üveg ötvözésével készült, amitől erős és biztos fogása van. A Nokia X7 készülék a népszerű, előretelepített Galaxy on Fire HD és az Asphalt 5 HD játékokkal érkezik.

  A Nokia E6 és a Nokia X7 az első okostelefonok, melyek a Symbian szoftver felhasználói élménynek teljes frissítését tartalmazzák. Az új szoftver számos fejlesztést kínál: új ikonokat, továbbfejlesztett szövegbevitelt, gyorsabb böngészést az interneten, továbbá frissített Ovi Térképeket, tökéletesített keresési funkciókkal és új tömegközlekedési útvonalakkal. A megújult Symbian emellett az üzleti felhasználóknak is tartogat fejlesztéseket, többek között, vállalati szintű biztonsági megoldásokat hardveresen gyorsított kódolással, valamint olyan új e-mail funkciókat, mint például a találkozók meghívóinak teljes támogatása.

  Az elkövetkezendő hónapokban a szoftverfrissítés, mely a Symbian Anna „becenevet” kapta, elérhető lesz az újonnan üzletekbe érkező Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 és Nokia C6-01 készülékeken, illetve a felsorolt típusú, de már korábban megvásárolt okostelefonokra is.

  A Symbian Anna a Nokia okostelefonokon a fejlesztők számára is továbbfejlesztett felhasználói élményt kínál, valamint a Qt-ben rejlő üzleti lehetőségeket is még vonzóbbá teszi. További részletek a http://blogs.forum.nokia.com/blog/nokia-developer-news oldalon olvashatók.

  Részletekért a Nokia X7 és Nokia E6 készülékekről, látogasson el a http://events.nokia.com/discover-symbian oldalra.

   

  Forrás: Nokia

  .

  (Ezt a cikket 675 alkalommal tekintették meg.)

  LEAVE A RESPONSE

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .