Hírek Kommunikáció és Informatika

Még intelligensebb 4G szolgáltatásokat kínál a Samsung Smart LTE

A Samsung Smart LTE javítja az általános hálózati kapacitást és lefedettséget

A CTIA International 2011 (USA, Orlando, Florida) kiállításon a Samsung Electronics bemutatta a Samsung Smart LTE megoldásokat, amelyek az egyre növekvő mobil adatforgalom által támasztott igényeknek kíván megfelelni. A Samsung Smart LTE megoldás olyan személyre szabott lehetőségeket kínál, amelyek a lehető legnagyobb mértékben aknázzák ki a felhasználó meglévő hálózati erőforrásait ezzel is csökkentve a beruházás teljes költségét.

Az intelligens rádióerőforrás-allokációs technológia révén a Samsung Smart LTE megoldás javítja az általános hálózati kapacitást és lefedettséget. A megoldás emellett kiváló minőségű hang- és adatszolgáltatást is nyújt a sűrűn lakott városi- és épületen belüli területeken éppúgy, mint a vidéki környezetben.

A megoldás automatikusan optimalizálja a hálózatokat, azokat könnyebben fejleszthetővé és bővíthetővé teszi. Ennek eredményeképpen sokkal kevesebb bázisállomásra van szükség a hagyományos makro bázisállomásokhoz képest.

A Samsung Smart LTE kínálata SmartCluster, SmartCell, és Cloud megoldásokat foglalja magában. A SmartCluster csökkenti a cellák és szektorok közötti interferenciát és lehetővé teszi a lefedettség növelését. A SmartCell hatékonyan növeli a kapacitást és elősegíti a cellák jobb kihasználását. A Cloud pedig egy innovatív és összetett megoldás, amely a felhő alapú szolgáltatásokat ötvözi a mobilhálózatokkal.

Hajmeresztő sebességgel nő a mobil-adatforgalom iránti igény, ügyfeleink pedig egyszerű és költséghatékony módszereket keresnek a 3G-ről a 4G-re történő átálláshoz.” – nyilatkozta Youngky Kim, a Samsung Electronics telekommunikációs rendszerekért felelős részlegének ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója.

A Samsung az LTE mellett bemutatta 4G megoldásainak széles skáláját a makrocellától a kiscelláig, valamint a több szabványnak is megfelelő bázisállomását, amely számos olyan vezeték nélküli technológiát támogat egyetlen platformon, mint az LTE, a HSPA+, a CDMA és a WiMAX.

A Samsung Mobile WiMAX olyan megoldás, amely egyszerű csatornabővítő kártyák hozzáadásával vagy szoftvercserével támogatja az átállást a Mobile WiMAX következő generációját jelentő, IEEE 802.16m szabványra épülő TD-LTE vagy WiMAX 2 technológiára. A Mobile WiMAX üzemeltetők a jövőben a két szabvány közül preferenciáik alapján választhatják ki a számukra megfelelő újgenerációs technológiát.

A Samsung vezető helyet vívott ki magának a 4G mobiltechnológia terén: több mint 30 szolgáltatóval kötött megállapodást az LTE üzletágban és számos kereskedelmi szerződéssel is rendelkezik (pl. a világ első TD-LTE megoldásával kapcsolatban). A Samsung 60 üzemeltetővel működik együtt világszerte, amely a WiMAX iránti hosszú távú elkötelezettségét bizonyítja. A dél-koreai cég emellett fontos szerepet játszik az LTE és a WiMAX 2 szabványosításában és ezek műszaki specifikációinak kidolgozásában.

Samsung


(Ezt a cikket 372 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .