Hírek Traffipax

Civil autókba rejtik a traffipaxot?

Örökös a macska-egér játék az autósok és rendőrök között. A módszerek is változnak: a rendőrök újabb és újabb trükköket eszelnek ki a gyorshajtók ellen. Íme az aktuális fegyver: a mozgó traffipax. Egy civil jellegű rendőrségi gépjármű, ülésének támlájára építik be a sebességmérő készüléket.

A TV2 Aktív című műsorában nemrég bemutatták a Fejér megyében használatos „új sebességmérési módszert”, azaz a mozgó traffipaxot. De ez egészen biztosan egy új módszer?
.
Ezúton szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy nem egy új készülékről, hanem mozgó civil autókból történő mérési módszerről esett szó (amelyet egyébként tévesen emlegetnek új módszernek, hiszen már évek óta használják néhány megyében, többek között Csongrád megyében a 47-es főúton is nap mint egy szürke Opel Astra-ból mérnek Fáma III GPS-es készülékkel). A hazánkban legelterjedtebb készülékeket, a Fáma III lézeres sebességmérő eszközt egyre több helyen alkalmazzák mozgó sebességmérésre is, így ahogy el is hangzik a riportban, a sebességmérések ellen már csak a lézerblokkolók nyújtanak hatékony védelmet, már nem bízhatunk abban, hogy ránk villog a szembejövő autós.
.
Sőt! A szlovák rendszámmal rendelkező autósok sem érezhetik már biztonságban magukat, hiszen a lenti képen látható szlovák rendszámú autóst is megállították és megbüntették. Magyarország aláírt egy kölcsönös egyezményt több országgal (pl.: Ausztria), amely szerint a külföldön készült gyorshajtási fotókért is felelősségre vonható a jármű tulajdonosa. Köztudott, hogy külföldön nagyon elterjedt a radaros mérőeszközök használata is, ezért azoknak, akik külföldön is rendszeresen használják az autójukat, különösen ajánljuk radardetektor felszerelését is.
Lézerblokkoló és radardetektor beszerzése előtt látogasson el a POWERTUNING oldalára, ahol minden fuvarozó és sofőr is megtalálja az igényének megfelelő készüléket!
.
A következő műsorszám (videó) megtekintése 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Források: POWERTUNING és TV2
.
.

(Ezt a cikket 330 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE