Pert nyertek a fuvarozók… Pert nyert a MABISZ…

Fordulat a MÁV – Biztosítós ügyekben – a NiT Hungary közreműködésével

Precedens értékű határozatot hozott a Legfelsőbb Bíróság a 2008 augusztusában megszűnt MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) ügyében. Azok az ügyfelek, akik a biztosító megszűnése előtt, külföldön balesetet okoztak, de a kárt a MÁV ÁBE már nem fizette meg, reményt kaptak a mentesülésre akár több millió forintra rúgó összegek tekintetében.

A NiT Hungary beszámolója a sikeres perről itt olvasható >>

 

A Népszabadság Online a következőket írta a perről:

Joghézaggal nyertek a fuvarozók

Aszfaltba döngölték a kamionosok a Magyar Biztosítók Szövetségét (Mabisz). Szakmai szervezetük ügyvédi segédlettel elérte, hogy a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárását lezáró döntésében kimondta: a szövetség nem hajthatja be a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁVÁBE) korábbi, külföldön kárt okozó tagjain a már megszűnt egyesület helyett kifizetett kártérítéseket. A NiT Hungary ezzel első körben saját elnöke cégének spórolt, de a precedensértékűnek tartott ítéletnek a jelenleg folyó, vagy a jövőben induló hasonló ügyekre is hatása lesz.

Tovább a teljes cikkre >>
.

Ugyanakkor a Menedzsment Fórum és több más oldalon az MTI-re hivatkozva a következő cikket lehet olvasni:

Pert nyert a MABISZ a MÁV ÁBE kapcsán a Waberer’s ellen

A Zöld Kártya egyezmény alapján a külföldön okozott károkat rendező, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) keretében működő Nemzeti Iroda csütörtökön pert nyert az egyik károkozó, a Waberes’s Holding ellen, így annak meg kell fizetnie az iroda részére azt az összeget, amelyet az a külföldi partnerének megtérített – mondta Molnár István a MABISZ jogi képviselője csütörtökön.

Tovább a teljes cikkre >>

 

Akkor, hogy ki kivel pereskedett és ki kivel szemben nyert, azt találja ki mindenki maga…

.


(Ezt a cikket 303 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?