Hírek Szervezetek hírei

Magyar székhelyű, nemzetközi kamionfosztogató bandát fogtak el

Az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egysége (EUROJUST) honlapján arról adott tájékoztatást, hogy öt Uniós tagállam hatóságainak bevonásával olyan nemzetközi kamionfosztogató bandát füleltek le, amelynek irányítását Magyarországról végezték, valamint a kamionokból elrabolt árukat is hazánkban raktározták.

A rablásokat az Unió különböző tagállamainak autópályáinak parkolóiban követte el a főleg román bűnözőkből álló csoport. A nyomozást a francia hatóságok kezdeményezték. Becslésük szerint a 2010-től 2011 márciusáig 70 rablás történt, mintegy 3.000.000.- Euró értékben. A Franciák helyi esetekből kiindulva, rövid időn belül több országra kiterjedő nemzetközi nyomozást kezdeményeztek, melyben az Europol segítségével a német, osztrák, román és magyar hatóságok is részt vettek.

Az akció keretében összesen 22 gyanúsított bűnözőt letartóztatták és 13 európai elfogatóparancsot adtak ki. Körülbelül 20 házkutatást hajtottak végre a résztvevő országok különböző helységeiben és lakásokban, ahol nagy mennyiségű bizonyítékokat és lopott árukat foglaltak le.

A nyomozók felfedték a bűnözők kifinomult működési módjait és hálózat. Több csapat is működik Franciaországban, ahol nagy értékű áruk tulajdonítottak el. Ausztriát többnyire tranzitországként használták. A teherautók cseréjére és találkozóhelyként Németországot használták.főszervezők Magyarországon voltak, valamint itt tárolták lopott áruk is. A bűnszervezet tagjainak többsége román állampolgár volt.

K.A.
.


(Ezt a cikket 176 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE