Ismét az Iveco-val rajtolt el a MotoGP 2011-es szezonja

Az izgalmas, éjszakai katari versennyel kezdetét vette a MotoGP idei szezonja, ahol az Iveco is rajthoz állt, hiszen a vállalat immár második éve a világbajnokság hivatalos haszongépjármű-szállítója. A világ legrangosabb, több mint 60 éves múltra visszatekintő motorkerékpár-bajnokságát 5 kontinens 207 országában közvetítik, és átlagosan 28 millió néző kíséri figyelemmel a futamokat.

A Dorna Sports vállalattal, az előző szezonban kötött megállapodásnak köszönhetően az Iveco márka ismét számos versenyen látható lesz. Ezen felül, az előző két szezonhoz hasonlóan, a vállalat lesz az ausztráliai Philip Island-en megrendezésre kerülő, „Iveco Ausztrál Motoros Nagydíj 2011” futam névadó szponzora.

Az Iveco látja el idén is a teljes MotoGP „cirkusz” szállítását: a vállalat 15 darab nehézkategóriás ECOStralis nyergesvontatót és 4 darab könnyűkategóriás ECODaily haszongépjárművet bocsát a szervezők rendelkezésére. Így ismét az Iveco modellek gondoskodnak a kiegészítők, a versenyfelszerelés és a személyzet eljuttatásáról a világbajnokság 18 versenyét összefogó útvonalon.

A vállalat emellett továbbra is partnerkapcsolatban áll a Yamaha csapattal, amely a jelenlegi világbajnokot, Jorge Lorenzót és a 2010-es év legígéretesebb kezdőjét, Ben Spiest tudhatja soraiban. A két vállalat közötti együttműködés kiemelkedő eredményeket hozott, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a Yamaha sorozatban harmadszor száll versenybe mindhárom – egyéni, csapat és konstruktőri – világbajnoki címért. A csapatot és a versenymotorokat 7 darab ECOStralis és 2 darab ECODaily szállítja futamról futamra a teljes felszereléssel, irodákkal és mobil műhelyekkel együtt. Az idei szezon újdonságaként az Iveco embléma a csapat versenymotorjain is feltűnik majd.

A MotoGP világában való egyre erőteljesebb szerepvállalás az Iveco kommunikációs stratégiájának része, amelyben mindig is fontos helyet foglalt el a sport. Az Iveco-nak régóta kiemelt szándéka, hogy olyan partnerekkel alakítson ki együttműködést, akik a nemzetközi sport világában kimagasló teljesítményt nyújtanak, és kifejezésre juttatják a vállalatban rejlő életerőt, energiát, valamint az olyan közösen képviselt értékeket, mint a hűség, az elszántság és a csapatszellem.

Iveco

(Ezt a cikket 161 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?