Ajánlatok Egyéb Járműtechnika

Rakománymérleg billencs teherautón

EuroScale Kft.:

Érdekes, és végül eredményes kísérletet hajtottunk végre januárban: eddig a „prakszisunkban” még nem merült fel komoly, és fizetőképes igény olyan teherautómérlegre, amely csupán a rakomány tömegét méri.

Egy fakihordással foglalkozó vállalkozó kérésére építettünk be egy Iveco billenőplatós teherautóba egy Outset Viper mérleget. A Viper, régi ismerősünk, hiszen targoncákon, homlokrakodókon kiválan dolgozó, egyszerű kis statikus mérleg, de kitoló munkahengeres teherautóra mi még nem építettünk ilyen alkalmazást.

Bízva tapasztalatunkban, illetve gyártónk ajánlásában, a Viper-t teszt-üzemben felszereltük a teherautóra, majd a kalibrálás és ellenőrző mérések során – magunk is kissé meglepődve – láttuk be: túlzottan hitetlenek voltunk: a Viper bizonyított.

A közel két tonna mérősúlyt (hídmérleg szerint) a rendszer +/- 10kg-os pontossággal reprodukálta mérlegünk szerint, majd mikor Gábor kollégám is felmászott a felépítményre, az ő 60kg-os testsúlyát is pontosan visszaadta a mérés.

A készüléket Partnerünknél hagytuk, egy kéthetes tesztelésre, bízva abban, hogy az elsődleges mérések után, továbbra is megfelelően dolgozik a rendszer. Így is lett, a tezstidőszak alatt elvégzett számos kontrollmérés azt bizonyította, hogy a Viper az emelőmunkahengeres környezetben is megfelelően, a tulajdonos elégedettségére dolgozik.

Forrás: EuroScale Kft.
.

(Ezt a cikket 292 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE