Kategóriák

Kategóriák

Bemutatók Busz hírek Érdekességek Hírek Kishaszonjárművek Újdonságok

Genfben bemutatkozott az új Volkswagen Bulli

Az 1950-ben elsőként megalkotott kisbusz, a Transporter 1-es mai változatát elektromos hajtású kompakt kisbuszként mutatta be a Volkswagen a Genfi Autókiállításon. A legenda ezzel a jövőbe lépett, az új Volkswagen Bulli a 60 évvel ezelőtti tágas, generációkon átívelő kisbusz mai letisztult változata, a tíz évvel ezelőtt „Microbus” néven megalkotott tanulmányautó modern időknek megfelelő mai utóda.


Ezzel a Volkswagen egy ötödik, a Caddy, a Touran, a Sharan és a Caravelle piacra lépését követő személyszállító változat alapjait teremtette meg. A Bulli így méltán lehet a T1 után a mai idők technológiáját meghatározó újabb Volkswagen.

A Genfben bemutatott Bulli zéró kibocsájtású elektromos jármű, 85 kW-os motorral, 270 Nm-es nyomatékkal, lítium-ion akkumulátora 40 kWh energiát tárol. Hatótávolsága így elérheti a 300 kilométert, 11,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre,

Az új Bulli  az eredeti Transporter – az 50-es évek holland Volkswagen importőre Ben Pon által vázlatként papírra vetett változat – méltó utóda, tágas, mégis rendkívül stílusos autó. Történelmi elődjénél alacsonyabb, rövidebb de szélesebb autó, 3,99 méter hosszú, 1,75 méter széles és 1,70 méter magas, tengelytávolsága 2,62 méter.

Külsőleg a híres előd kettős színezését hozza vissza, az orr rész V alakzata fehér festést kapott, mely az oldalsó vonalvezetést is meghatározza. De a T1 farmotoros boxer változatával ellentétben az elektromos motor elöl helyezkedik el. Ugyancsak a nagy előd hangulatát idézi az hármas-ülés, és a 60-as évek nagy zenészei által használt Fender zenei egység beépítése.

 

Forrás: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 200 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE