Hírek Rendezvények Szemináriumok

RAKOMÁNYRÖGZÍTÉS és ELHELYEZÉS KORSZERŰ EU-KOMPATIBILIS MÓDSZEREI és ELJÁRÁSAI -szeminárium

 RAKOMÁNYRÖGZÍTÉS és ELHELYEZÉS

 KORSZERŰ EU-KOMPATIBILIS MÓDSZEREI és ELJÁRÁSAI

  2011. március 10.  9 – 14 óráig

Tata / Edzőtábor

 

A közúti fuvarozás során a rakomány rögzítésének hiányosságai következtében a közlekedési balesetek mintegy 25 %- ban történnek gyakran súlyos következményekkel járó balesetek, amelyek nemcsak  emberi tragédiákkal járnak, hanem hatalmas anyagi károkat is eredményeznek. A különböző országokban ezen területet ellenőrző hatóságok – beleértve az utóbbi időben a magyarországi ellenőrzéseket is – jelentős nagyságú büntetéseket szabnak ki, amelyek érzékenyen érintik a gazdaságilag amúgy is terhelt fuvarozó vállalkozásokat.

Előbbiek elkerülése céljából  a piacon hosszabb távon jelen lenni kívánó fuvarozók, szállítmányozók, raktározó cégek logisztikai szakembereinek e fontos, biztonságtechnikai területre vonatkozó ismereteinek folyamatos bővítése szükséges.

Erre kínál magas szintű továbbképzési lehetőséget az egy napos szeminárium jellegű képzés.

A minősített (IbB-QM) képzést a témakör elismert hazai képviselőjének évtizedes fuvarozói- igazságügyi gépjármű szakértői ismeretei és egyetemi oktatói ismeretei garantálják. A szeminárium – amely folyamatos, aktív  együtt dolgozást jelent – jellegű képzés elsősorban a közép- és irányító, vezetői szinten dolgozó  szakemberek ezirányú ismereteinek bővítését tűzte céljául.

Az ismeretátadás újszerű megközelítését szolgálja az igazságügyi gépjármű szakértői gyakorlatból származó konkrét esettanulmányok részletes ismertetése és elemzése, valamint a különböző rakomány féleségek –az adott relációkban érvényes tengelyterhelési követelményeket kielégítő – rakfelületen való elhelyezésének megtervezése , majd az adott gépjárműre és rakományra vonatkozó korszerű , rakományrögzítési módok megtervezése, kialakítása.

A szemináriumon foglalkozunk még a veszélyes áruszállítás és azok rögzítésének követelményeivel és módszereivel.

TEMATIKA

  ● A rakományrögzítésre – elhelyezésre vonatkozó hazai és nemzetközi előírások (MSZ, EN, ISO, DIN, VDI, ÖNORM stb.) áttekintése

  ● Különböző áruféleségek biztonságos rögzítési módjai és követelményei. (rakodólap és egyéb egységrakomány, hengeres áruk, hosszú csövek ill. lemezek, speciális A -bakos rögzítés, container – csereszekrény, tartály, nehéz gépek  stb.)

  ● Az alkalmazható rakományrögzítő eszközök szilárdsági jellemzői, lehetséges alkalmazási módjai.

  ● Rakományrögzítésből származó balesetek esettanulmányai

  ● Veszélyes áruszállítás korszerű követelményei

  ● A rakomány elhelyezés és rögzítés tervezési folyamata, módszerei. (a konkrét gépjármű felépítmény kialakításokra és különböző rakomány féleségekre vonatkozó tervezési feladatok, amelyek során egyrészt az IbB által kifejlesztett számítógépes program, másrészt hagyományos un. ,,kézi,,számításos-szerkesztéses módszerek alkalmazásával lehet  meghatározni a tengelyterhelés korlátok teljesítésére vonatkozó rakomány elhelyezéseket, valamint elvégezni az elégséges   rögzítő erőket biztosító  rögzítési módok és eszközök kiválasztásának  számításait.

A szeminárium  előadói:

Dr. Kőfalvi Gyula okl. közlekedésmérnök, c. egyetemi docens, igazságügyi gépjármű szakértő

Az IRU Közúti Biztonsági Bizottság elnöke

Dr. Sárosi György , veszélyes áru szakértő,

Hungária Veszélyesáru Szakértői Iroda

 
A szeminárium látogatását elsősorban azon szakembereknek ajánljuk, akiknek napi munkájuk során ilyen témájú feladatokat kell elvégezniük, illetve a munkatársaik folyamatok továbbképzéséért is felelősek.

A kurzuson való részvételhez előbbiek miatt min. középszintű – műszaki előismeretekre van szükség. A tanácskozásra a résztvevőknek célszerű kézi számológépet, író és szerkesztő segédeszközöket, illetve laptopot magukkal hozniuk.

 

A szeminárium részvételi díja:     20.000.-Ft + ÁFA (amely tartalmazza az előadások írásos anyagát elektronikus  formában, a kidolgozandó feladatok írásos kiadványát, valamint az ebédet és a szünetekbeni frissítőket) A szeminárium sikeres teljesítéséről a résztvevők az     IbB – QM minősítő igazolását is megkapják.

 

A tanácskozás helyszíne: 2890-Tata, Baji út 21. Olimpiai Sport Edzőtábor

Jelentkezés és felvilágosítás: Takács Zsuzsa

IbB Hungary Mérnöki Szakértői Iroda, IRU Közúti Biztonsági Kutató CsoportCím: 1163-Budapest, Veres Péter u. 48.

Tel/Fax: 06-1-403-10-40  

Tel: 06-1-402-10-03

E-mail : ibbtzsu@t-online.hu

Web:    www.ibbhungary.hu
.

(Ezt a cikket 1105 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .